Trevor Lewis je v tretji in peti minuti zadnje tretjine dosegel svoja prva gola v sezoni v razmaku dveh minut in 17 sekund, za goste pa sta bila uspešna tudi Jake Muzzin (3.) in Jeff Carter (60.). T.J. Oshie je iz kazenskega strela izenačil v šesti minuti druge tretjine. Kralji so z zmago v Scottrade Centru končali niz petih zaporednih porazov na gostovanjih. Kopitar je podal Carterju, ki je v zadnji minuti postavil končni izid.

Prvi mož tekme je bil vratar gostov Jonathan Quick, ki je zbral 28 obramb in bil podajalec pri prvem zadetku Lewisa. Odkar se je po poškodbi vrnil na ledene ploskve se je veselil četrte zmage na šestih tekmah. "Lepo jem, da sem po poškodbi s postelje 'vstal' na pravo nogo in sedaj zmagujemo. Pomembno je tudi, da smo po rednem slavili v dvoboju z neposrednimi tekmeci iz skupine in zahodnega dela lige. Tako smo rahlo znižali zaostanek," je dejal Quick.

Kralji so sedaj sedmi v ligi in šesti na zahodnem delu (63 točk) ter tretji v pacifiški skupini za Anaheimom, ki z 71 točkami vodi tudi v celotni ligi, in St. Louisom (66).

Ekipa New York Rangers je z golom Matsa Zuccarella slabih šest minut pred koncem tekme premagala Detroit Red Wings z 1:0. Na tej tekmi že na četrti zaporedni tekmi ni bilo poškodovanega kapetana ruske olimpijske reprezentance Pavla Dacjuka; 35-letnik je tudi najboljši strelec rdečih kril. Rusija bo prvo tekmo na olimpijskih igrah v Sočiju igrala 12. februarja proti Sloveniji. Če bo Dacjuk zdrav, bo na OI verjetno igral v izjemnem napadu z Aleksom Ovečkinom in Jevgenijem Malkinom.

Moštvo Ottawa Senators je doma po podaljšku izgubilo z Montreal Canadiens s 4:5, tri tekme pa so se končale šele po kazenskih strelih; Philadelphia Flyers je z Nashville Predators izgubila s 3:4, Tampa Bay Lightning z New York Islanders z 1:2, le Colorado Avalanche pa je zmagal doma, ko je odpravil New Jersey Devils z 2:1.