»Vesel sem, da je Peter zdrav. Ko je po prvi seriji prišel k meni, sem mu dejal, da sem zelo srečen, ker je cel in v enem kosu, ter ga spodbudil, naj se bori naprej, saj so razlike majhne. Naredil je dva vrhunska skoka, peto mesto pa je imeniten dosežek. V prvi seriji je imel med čakanjem na skok še veter v hrbet, ko pa se je peljal po naletu, je nenadoma spremenil smer v vzgornjik. Ko je letel proti ravnini, je bilo vse skupaj videti zelo brutalno,« je nastop s trenerske tribune videl selektor Goran Janus.

V slovenskem taboru sta bila nasmejana tudi 30-letni Ljubljančan Jernej Damjan na 14. in 32-letni Kranjčan Robert Kranjec na 15. mestu. Damjan je dosegel najboljšo uvrstitev sezone in je zmagovalec prvega polčasa troboja s Tomažem Nagličem (39. mesto) in Rokom Justinom (43.) za peto olimpijsko vozovnico za Soči, katerega drugi del bo konec tedna v Zakopanah. Kranjec je v finalu pridobil enajst mest. Med slovenskimi reprezentanti sta najbolj razočarala Jurij Tepeš (47.) in Jaka Hvala (50.), ki je med letom znova panično mahal z rokama. »Čestitke Kranjcu za sijajen finalni skok. Damjan je imel skozi ves dan zelo konstantne skoke. Dolgo sem ga čakal. Očitno mu je Kulm dal krila in že sprinta proti Sočiju, dokončna odločitev pa bo padla v nedeljo. Četverica, ki je ostala brez finala, je delala pregrobe napake,« je dodal Janus.

V odsotnosti popolne japonske reprezentance na čelu s Kasaijem, Švicarja Ammanna, poškodovanega Avstrijca Morgensterna in obolelega Finca Ahonena je v pravi vetrovni ruleti svojo prvo zmago v karieri v svetovnem pokalu slavil 18-letni Nemec Andreas Wellinger pred domačim asom Kamilom Stochom ter Avstrijcem Michaelom Hayboeckom. Pred Prevca se je uvrstil še junak letošnje novoletne turneje, Avstrijec Thomas Diethart. Poljak Jan Ziobro, vodilni po prvi seriji, ni zdržal pritiska in je končal na šestem mestu.

Skakalci se bodo danes preselili v Zakopane, kjer bodo ob 16. uri kvalifikacije za nedeljsko tekmo posameznikov, medtem ko bo jutri druga moštvena tekma v letošnji sezoni. Prevc bo imel danes prost dan, na moštveni tekmi bo skakal v zadnji predaji, za ostale tri predaje pa so favoriti Damjan, Tepeš in Kranjec. Lani je Slovenija dobila ekipno preizkušnjo.