Prevcu je odličen skok, kar 140,5 metra, uspel že v prvi seriji, a je moral predčasno končati skok, saj ga je neslo izjemno daleč, tako da je ob pristanku z rokama podrsal po tleh. "Tudi to se dogaja ob takšnih loterijah z vetrom, kot jih imamo," je o prvem skoku Prevca dejal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus in pojasnil: "Najprej je imel veter v hrbet, nato so se razmere bistveno izboljšale, naredil je vrhunski skok in imel smolo. Škoda! Kljub temu je Peter s petim mestom dosegel še eno vrhunsko uvrstitev."

Na današnji tekmi v Wisli, kjer se je začela mini poljska turneja, sta se ob Prevcu v finale prebila še Jernej Damjan (244,5 točke), ki je zadržal 14. mesto iz prve serije, ter Robert Kranjec (239,5), ki mu je v finalu prav tako uspel velik preboj in je s 26. mesta napredoval na končno 15. Brez točk svetovnega pokala so od sedmerice Slovencev ostali Tomaž Naglič na 39., Rok Justin na 43., Jurij Tepeš na 47. in Jaka Hvala na zadnjem, 50. mestu.

Tri pozitivne stvari

"Z današnje tekme bi lahko izluščil tri pozitivne stvari: glede Petra, da je zdrav, dober finalni skok Robija in dobro skakanje Jerneja. Glede drugih fantov pa nimam česa komentirati. Danes niso delali le majhnih napak, temveč grobe," je današnjo tekmo za STA ocenil Janus, ki bo s fanti že jutri zgodaj zjutraj odpotoval proti naslednji postojanki, Zakopanam.

Wellinger je na Poljskem dosegel svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. osemnajstletnik je na koncu zgolj z 0,9 točke prednosti slavil pred domačim junakom Stochom, tretji je bil Avstrijec Michael Hayböck, ki se je prvič v karieri povzpel na oder za zmagovalce. Pred Prevcem je končal le še zmagovalec novoletne turneje Avstrijec Thomas Diethart.

Wellinger ni mogel verjeti

Wellinger je bil pred današnjo zmago že štirikrat v karieri na stopničkah svetovnega pokala. "Sploh ne morem opisati, kako se počutim! Moja prva zmaga v svetovnem pokalu. To je neverjetno!" je ob zmagi dejal mladi Nemec.

V svetovnem pokalu je po današnjem drugem mestu rumeno majico vodilnega zadržal Stoch (707 točk), drugi je Avstrijec Gregor Schlierenzauer (648), ki je bil danes osmi, tretji pa Švicar Simon Ammann (608). Tik za najboljšo trojico je na četrto mesto napredoval najboljši Slovenec Prevc (552).

Poljska turneja se bo nadaljevala konec tedna v Zakopanah, kjer bosta na sporedu dve tekmi svetovnega pokala.