"Lindsey Vonn je uspešno prestala rekonstrukcijo križnih vezi. Zdravniki upajo, da bo popolnoma okrevala do svetovnega prvenstva v Vailu prihodnje leto," je povedal Kay, Vonnova pa je sporočila: "Operacija je bila uspešna! Počivam z ljubljenimi. Zelo sem hvaležna ljudem, ki so mi pomagali. Obveščali vas bomo."

Devetindvajsetletna Vonnova se je huje poškodovala februarja lani na svetovnem prvenstvu v Schladmingu. Njen cilj v olimpijski sezoni 2013/14 je bil dobra priprava na tekme na Krasnaji Poljani v Sočiju. V svetovnem pokalu je doslej nanizala 59 zmag, na olimpijskih igrah v Vancouvru pred štirimi leti je osvojila zlato na smuku in bron v superveleslalomu, kar sta njeni edini olimpijski odličji, na svetovnih prvenstvih pa je petkrat doslej stala na najvišji stopnički za zmagovalke, od tega dvakrat na najvišji.

Štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala si je novembra na treningu v Copper Mountainu vnovič poškodovala vezi. Sprva je bilo govora o lažji poškodbi, zato je kmalu znova začela trenirati, nastopila v Lake Louisu, v Val d'Iseru pa se je pokazalo, da je poškodba hujša in da koleno ne zdrži tekmovalne obremenitve. Novi pregledi so pokazali, da so kolenske vezi strgane in Vonnova se je odločila, da bo s posebnimi terapijami do Sočija skušala zaceliti poškodbo, kar pa se ni izšlo in morala je na novo operacijo.