Rezultati vseh izvidov do večernih ur še niso bili znani, vendar pa so zdravniki ovrgli sume o morebitni rani na želodcu.

»Jakov je prek torkove noči tarnal zaradi bolečin in krčev v želodcu, večkrat je tudi bruhal, zato smo ga po posvetu z reprezentančnima zdravnikoma zjutraj na hitro odpeljali v Ljubljano. Po okužbi z bakterijo v decembru je še večkrat občutil podobne bolečine, vendar se je njegovo stanje vseeno izboljševalo. Ali gre za ponovitev stare ali novo bakterijsko infekcijo, zdravniki še niso mogli z gotovostjo potrditi. Zaradi ponavljajočih se bolečin bi bilo pred odhodom na olimpijske igre vsekakor potrebno opraviti temeljitejše preglede, ki smo jih imeli že pred tem v načrtu, zato je bila odločitev za takojšnjo pot v Ljubljano smiselna in nujna. Zvečer sva se že vrnila nazaj na Južno Tirolsko, kjer bomo počakali na nadaljnji razvoj dogodkov. Jutrišnji uradni trening bo razkril že več podrobnosti, saj bo Jakov na smučeh najlaže sam ocenil svoje sposobnosti za morebitne nastope na tem prizorišču,« je pojasnil glavni trener reprezentance Uroš Velepec.

Biatlonski teden v Anterslevi-Antholzu bodo danes ob 14.30 uri odprle ženske s 7,5-kilometrsko sprintersko preizkušnjo. Teja Gregorin bo startala kot 26., Andreja Mali s številko 39 in Anja Eržen s številko 75. V petek se bodo na 10-kilometrskem sprintu pomerili še moški predstavniki. Slovenske barve bodo zastopali Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl, nastop Jakova Faka, ki je v Ruhpoldingu osvojil drugo in četrto mesto, pa je zaenkrat še pod vprašajem.