PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriški pokal

Zimbabve-Uganda
2
Žerjavi, kot je vzdevek Ugande, so na prvi tekmi presenetljivo ugnali Burkino Faso in si v tem drugem obračunu z Zimbabvejem že lahko priigrajo napredovanje. Imajo zelo pretkanega selektorja, Srba Sredojevića, ki je kot mladinec nastopal za Olimpijo, kariero pa pričel kot član viške Svobode. Na voljo ima najboljše nogometaše, kar jih premore ta srednjeafriška dežela, medtem ko je Zimbabve vpoklical le igralce iz domače lige in je kar malo čudno, da jim je na prvi tekmi z Marokom sploh uspelo odigrati remi brez golov.

Nogomet - Španija - Pokal

Getafe/+1/-Barcelona
1
Kakšen nesmisel! Barca ima s prve tekme prednost 4-0 in ne vem kakšen smisel bi imelo, da Tata začne oziroma odigra vseh 90 minut z udarno zasedbo, Getafe pa se pred domačimi gledalci kajpak ne bo želel blamirati. Če tule ne bo vsaj remija, potem pa tudi ne vem...

Rokomet - Mednarodni - EP

Makedonija-Avstrija
2
Naši severni sosedi so vsaj zame največje presenečenje prvenstva, saj so na prvi tekmi pometli s Čehi, potem pa predvčerajšnjim nepričakovano namučili tudi domačine Dance. Če jim bo danes uspelo vsaj delno omejiti Lazarova, bo pol dela že opravljenega. Osebno sem jih pričakoval po znatno nižji kvoti, zato tole vsekakor priporočam z vsaj srednjim vložkom.

Tenis - WTA - Melbourne

Zheng Jie-Dellacqua C.
2
Casey bo imela s tribun spet lepo podporo domače publike. Trenutno je v izjemni formi, kar je potrdila z gladkima zmagama nad spoštovanja vrednima nasprotnicama Zvonarevi ter Flipkensovi. Letošnja, nekoliko hitrejša podlaga v Melbournu, ji odgovarja, saj na njej igralke, ki izmenjavo hitro pretvorijo v napad, prosperirajo. Zhengovo bo Dellacqua nqajverjetneje premagala, potem pa bi jo najverjetneje čakala Bouchardovo, proti kateri bi morala imeti res nadpovprečno dober dan, da domačinka napreduje v četrtfinale.

Tenis - ATP - Melbourne

Chardy J./+1,5/-Ferrer D.
1
Za konec pa še presenečenje dneva. Ferrer je imel že vprejšnjem krogu nekaj težav s Francozom Mannarinom, danes ponoči pa bi utegnil po mojih predvidevanjih celo izpasti iz tekmovanja. Chardy je vsestranski igralec, ki od lani brani celo četrtfinale, lov na ponovitev uspeha pa je začel suvereno, predvčerajšnjim je za uvrstitev v 3. krog denimo "uničil" neugodnega Dolgopolova. Vseeno bom tule poskusil z varnejšo opcijo, da Francoz izsili vsaj peti niz. V tem primeru bi se ob stavi na listku pojavila zelena kljukica. Kvota je pa eno navadno pretiravanje.