Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - FA pokal

Manch City - Blackburn
1

Prva tekma se je končala z 1:1, zato je bila potrebna ponovitev, ki pa bo tokrat na stadionu Cityja, kjer »meščani« v letošnji sezoni meljejo tekmece kot za šalo. V premier ligi je City dobil vseh 10 domačih tekem, ob tem pa imel izjemno gol razliko 38:6, zato obstaja le majhen dvom, da mu to ne bi uspelo tudi proti drugoligašu. Dobra vest za domače je tudi napovedana vrnitev prvega strelca Sergia Agüera.

Nogomet - Italija - Pokal

Milan - Spezia
1

V Milanu so končno dočakali odstavitev trenerja Allegrija, ki je bil milo rečeno precej nesposoben. Pri rdeče-črnih bo nedvomno sedaj zavel svež veter in čeprav danes moštva še ne bo vodil novi trener Seedorf, ni treba dvomiti, da bodo domači motivirani, da zmagovito začnejo novo poglavje. Spezia, ki v serie B zaseda sredino lestvice, za Milančane ob pravem pristopu ne bi smela biti previsoka ovira.

Nogomet - Španija - Pokal

Espanyol - Alcorcon
1

Alcorcon je drugi španski ligi trenutno zaseda mesto, ki vodi v tretjo ligo, zato se v klubu verjetno vsi bolj osredotočajo na to, kako bi se rešili iz te zagate, kot pa da bi dajali prednost pokalu. Prvo tekmo je drugoligaš doma sicer dobil z lepih 1:0, zato Espanyol danes čaka nekoliko težja naloga, kot so se je nadejali. Vseeno pa bi morala razlika v kvaliteti pretehtati na stran kluba iz Barcelone, ki bo verjetno zmagal za več kot gol.

Nogomet - Portugalska - Ligaški pokal

Benfica - Leixoes
1

Benfica je v nedeljo z 2:0 premagala Porto in skočila na prvo mesto prvenstvene lestvice, kar je prav gotovo v slačilnico prineslo precej pozitivne energije in dvig samozavesti. Lizbončani tokrat gostijo povprečnega drugoligaša, ki lahko le upa na sanjsko točko, saj se realno gledano ne more kosati niti z rezervno zasedbo Benfice. Domači se zavedajo tudi dejstva, da jim zmaga omogoča napredovanje že pred zadnjim krogom skupinskega dela pokala, zato ne bodo želeli ničesar prepustiti naključju.

Košarka - Mednarodni – Evropokal

Budivelnik-Union Olimpija/+8/
2

Ljubljančani so na prvi tekmi drugega dela storili preveč nepotrebnih napak in doma po nepotrebnem izgubili s Hapoelom, s tem pa so si precej zmanjšali možnosti za napredovanje. Zdaj je jasno, da bo za tak uspeh potrebno koga premagati tudi v gosteh in zdi se, da je tokrat morda edina prava priložnost za to, saj bi znala po dveh porazih košarkarjem Olimpije v nadaljevanju že pasti motivacija. Če bodo glavni igralci zmajev razpoloženi, je možno tudi presenečenje, sicer pa je domača ekipa, ki je v eurocup prišla iz evrolige, seveda favorit.