Tekmo v Chicagu je odločil Tyson Barrie, ki je zadel po štirih minutah dodatnega dela. Barrie je najprej zadel za 1:0 v prvi tretjini, nato pa z igralcem več zapečatil usodo Chicaga v podaljšku. Colorado je tako zmagal na drugi tekmi zapored in čeprav je na tekmi že vodil z 2:0, jo je na koncu reševal v dodatnem delu.

"Za nas je to velikanska zmaga. Še naprej se želimo vzpenjati po lestvici. Imeli smo tudi nekaj sreče, sploh z igralcem več v podaljšku, in uspelo nam je osvojiti dve točki. Če si lahko na tekmi boljši od prvakov, je to odlično za našo ekipo," je po tekmi dejal Barrie.

Nov mejnik v karieri pa je sinoči vknjižil tudi zvezdnik lige Jaromir Jagr, ki je prehitel še eno legendo tega športa. Njegovi New Jersey Devils so gostovali pri Montreal Canadiens in zmagali s 4:1. Jagr je zadel v 18. minuti za izenačenje na 1:1 in se tako še štirinajstič v tej sezoni vpisal med strelce. Enainštiridesetletni Jagr je s tem zabeležil že 695. gol kariere v NHL, s čimer je Čeh na večni lestvici prehitel sedemkratnega zmagovalca Stanleyjevega pokala Marka Messierja (694) in se povzpel na sedmo mesto. V statistiki vodi sloviti Wayne Gretzky z 894 goli.

Washington Capitals so morali po kazenskih strelih priznati premoč San Jose Sharks z 1:2, druge tekme so se končale v rednem delu. Boston Bruins so s 3:4 izgubili proti Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens z 1:4 proti New Jersey Devils, New York Rangers pa proti Tampa Bay Lightning z 1:2. Nashville Predators so bili s 4:2 boljši od Calgary Flames, z enakim izidom so Florida Panthers ugnali New York Islanders, Dallas Stars so s 5:2 premagali Edmonton Oilers, St. Louis Blues pa Phoenix Coyotes z 2:1. Buffalo Sabres so s 3:4 klonili proti Philadelphia Flyers, Minnesota Wild pa so proti Ottawa Senators izgubili z 0:3.

Kopitar bo spet na ledu v noči na petek, ko bo Los Angeles gostoval pri St. Louisu.