Blaž, koliko čestitk ste prejeli?

Natančne številke ne vem, a bilo jih je ogromno. Doma me vsi spremljajo. Dobil sem sporočila od družine, prijateljev, znancev… Neverjetno, koliko podpore sem dobil na drugi konec planeta v Avstralijo. Skoraj se počutim, kot da sem doma.

Ste si pred prihodom v Melbourne predstavljali takšen uspeh?

Tega pa res ne, a sem že v kvalifikacijah začutil, da kakovostni preskok spet ni tako velik. Spoznal sem, da mi nasproti še vedno stojijo igralci, ki niso iz drugega sveta. Ko mi je to postalo jasno, je bilo vse lažje.

Kakšne so razlike v organizaciji turnirjev?

Tukaj je vse vrhunsko. Če živiš za tenis, je nekaj najlepšega, če igraš na turnirjih velike četverice. V Melbournu poskušam uživati vsako minuto. Težko bi našli lepši turnir, kot je tukaj. Je precej živahno in sproščeno, kar pozitivno vpliva na mojo igro. Lepo je bilo tudi videti, da so mi čestitali drugi Slovenci, ki igrajo tukaj.

Vas je vročina motila?

Vroče je že vseskozi na začetku sezone. Delbonisu je bilo težje, ker je v Melbournu začel v prvem krogu, jaz pa sem za seboj že imel tri kroge kvalifikacij. Kljub vročini sem se na igrišču počutil bolje, kar sem znal izkoristiti.

Je bilo potem igranje kvalifikacij za vas prednost?

Nedvomno. Zame je vedno najtežje igrati v prvem krogu, saj še nisi povsem navajen na okolico, podlago, žogice… Da se na vse skupaj privadiš, je potrebno nekaj časa, jaz pa sem vse to opravil že med kvalifikacijami. Delbonis recimo tega časa ni imel, kar je bila moja prednost.

Veste, da je Delbonis lani ugnal tudi Rogerja Federerja?

Tega dvoboja se dobro spomnim, saj nisem mogel verjeti, da je lahko premagal Federerja. Toda treba je poudariti, da je šlo za obračun na pesku, kjer je Delbonis bistveno boljši kot na trdi podlagi. Zato sem vseskozi poskušal igrati čim hitreje, da ga spravim v nelagoden položaj.

Ste že našli novega trenerja?

Še vedno iščemo pravo osebo, ki bi mi ustrezala. Upal sem, da mi ga bo uspelo najti že v času pripravljalnega obdobja. Imel sem možnost, da bi sodeloval z enim češkim trenerjem, a je zadeva padla v vodo. vra