Najboljša slovenska igralka na lestvici WTA je dvoboj proti Francozinji Alize Cornet predala že v drugi igri prvega niza pri zaostanku 0:1.

"Po vsaki poškodbi je vrnitev na igrišče določeno tveganje. Prisotno je nelagodje in strah, kako bo vse skupaj potekalo, ko bo šlo zares. Na treningih je vse skupaj izgledalo že dobro, tako da nastop ni bil vprašljiv. Določene bolečine so bile prisotne samo ob prvem servisu, ko je v določenem gibu pritisk na rebro največji. Na žalost pa se je izkazalo, da v tekmi, ko gre zares, ne moreš kompenzirati zadev, kot jih lahko na treningih. Že ob prvem servisu v drugi igri sem začutila preveliko bolečino, kar je bil znak, da bo težko. Po posvetu sem želela nadaljevati s protibolečinskimi tabletami, vendar so mi jih odsvetovali. Tovrsten način namreč telesu preprečuje, da se normalno odziva na bolečino in obstaja prevelika nevarnost poslabšanja stanja na poškodovanem mestu. To pa je zadnje, kar si želim po vsemu, kar se mi je dogajalo lansko sezono, ki sem jo v bistvu začela komaj pred poletjem. Sledijo ponovni pregledi že tukaj v Melbournu in nato doma. Razočaranje je veliko, vendar upam, da bom kmalu spet na igrišču," je sporočila Hercogova.

Bolj uspešna sta bila Blaža, Rola, ki se je prebil skozi kvalifikacije, in Kavčič, trenutno najboljši slovenski igralec. Rola se bo v naslednjem krogu pomeril s Slovakom Martinom Kližanom, Kavčiča, ki je občutke delil s sledilci prek Twitterja, pa čaka legendarni Roger Federer. "Danes ni šlo za to, kako dobri so bili udarci iz forehanda, backhanda ali servisa, temveč v tem, kako veliko srce imaš in koliko truda si vložil v priprave na novo sezono." Nekaj ur kasneje je dodal še fotografijo, na kateri je približno deset predstavnic nežnejšega spola, ki so ga glasno spodbujale med dvobojem. Ob tem pa pripisal, da je bilo peklensko vročino veliko lažje prenašati ob takšni podpori.

V uvodnem krogu sta bila ob Hercogovi neuspešna še Aljaž Bedene in Tadeja Majerič. V konkurenci ženskih dvojic uvodna dvoboja še čakata Katarino Srebotnik in Andrejo Klepač. Srebotnikova bo v paru s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta četrti nosilki, prekrižala lopar z romunsko kombinacijo Alexandra Cadantu in Simona Halep. Klepačeva igra v paru s Hrvatico Darijo Jurak, hrvaško-slovensko navezo pa čaka avstralski dvojec Monique Adamczak in Olivia Rogowska.