Mlada skakalka minuli konec tedna ni odpotovala na svetovni pokal v japonski Saporo, temveč se je odločila za nastop na tekmah alpskega pokala v dolini Fiemme, kjer je Predazzo gostil alpski pokal. Na prvi tekmi je prepričljivo zmagala, na drugi, sobotni pa zaradi poškodbe ni nastopila.

Glavni trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih Jože Berčič, ki je bil s Klinčevo v Predazzu, je povedal, da skakalka ni padla pri doskoku, niti ni naredila kakšne napake. Doskočila je lepo, sonožno, a sama pravi, da je pri stiku s podlago začutila, da se je v kolenu nekaj premaknilo. Že v soboto takoj po tekmi so iz Predazza Klinčevo odpeljali k zdravniku Tomažu Silvestru. Ta jo je pregledal kar na domu in takoj ugotovil, da nekaj ni v redu.

Ponedeljkov podrobnejši pregled z magnetno resonanco je nato pokazal, da ima 15-letna športnica raztrgano sprednjo križno vez desnega kolena, zato bo potrebna operacija. "Emo zdaj čaka operacija, a ne prej kot čez mesec dni, saj mora najprej okrepiti mišice, da bo atrofija čim manjša. Na operacijo bo predvidoma šla sredi oziroma konec februarja, nato pa jo čaka okrevanje. Upamo, da bo nared proti koncu poletja, do prvih skokov na plastiki," je pojasnil Berčič.

Njene reprezentančne kolegice bodo ta teden trenirale doma v Planici; tekmi svetovnega pokala v Zau bodo izpustile, in se počasi že začele pripravljati na domači tekmi svetovnega pokala, ki bosta 25. in 26. januarja na Ljubnem.