Obračun v Staples Centru v Los Angelesu je bil izjemno izenačen in trd, edini gol na tekmi pa je padel v uvodu tretje tretjine, ko so domači hokejisti izpeljali bliskovit nasprotni napad. Po kombinirani akciji je gostujočega vratarja Eddieja Lacka najprej skušal ukaniti slovenski reprezentant, a je bil neuspešen, odbiti plošček pa je nato za hrbet Skandinavca pospravil Brown.

"Lepo je zadeti gol, a še lepše in bolj pomembno je, da smo zmagali. Tekma je bila zelo pomembna, pomerili smo se z ekipo, ki je bila dve točki za nami, iz psihološkega vidika je bila to zelo zahtevana preizkušnja," je po dvoboju dejal strelec edinega gola na tekmi v mestu angelov.

V ligi NHL so bile na sporedu še tri tekme. Calgary je v gosteh premagal Carolino z 2:0, za kanadsko ekipo pa sta zadela Mikael Backlund in Sean Monahan. Columbus je na domačem ledu premagal Tampo Bay s 3:2, odločilni gol pa je poltretjo minuto pred koncem izenačenega dvoboja dosegel Mark Letestu. Winnipeg se je na domačem ledu poigral s Phoenixom in visoko zmagal slavil s 5:1.