Da je Ronaldo zmagovalec, je bilo jasno že nekaj tednov. Takšne informacije so v javnost spravili vsi, ki imajo z Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) vsaj malo stika. Da je vse končano, je včeraj čez dan potrdil tudi Sport-Bild, ki je ves čas favoriziral tretjega finalista Francka Riberyja. V zvezi z letošnjim izborom sicer obstaja črna lisa, da je Ronaldo zmagal zato, ker je Fifa podaljšala rok za oddajo ali spremembo glasov, in to prav v dneh, ko je imel Portugalec največ pozornosti zaradi zadetkov v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Fifa je včeraj podala uradno izjavo, da spremembe glasov niso bile odločilne in da bo vse spremenjene glasove tudi uradno predstavila, če bo še naprej obstajal dvom o verodostojnosti izbora.

Iz Slovenije so glasovali selektor Srečko Katanec (1. Ibrahimović, 2. Messi, 3. Ronaldo), kapetan Boštjan Cesar (Ibrahimović, Ronaldo, Ribery) in novinar Andrej Stare (Ronaldo, Ribery, Cavani). Med nekaterimi pomembnimi imeni v svetu nogometa lahko izpostavimo še glasove Ronalda (Falcao, Bale, Özil), Messija (Iniesta, Xavi, Neymar), Ikerja Casillasa (Ronaldo, Ribery, Robben), Luiza Scolarija (Ronaldo, Messi, Ibrahimović), Didierja Drogbaja (Toure, Messi, Ronaldo), Daria Srne (Ronaldo, Messi, Ibrahimović), Fabia Capella (Messi, Ronaldo, Ibrahimović) ter Vicenteja Del Bosqueja (Xavi, Iniesta, Ribery). Skupno je Ronaldo prejel 27,99 odstotka glasov, Messi 24,72 odstotka in Ribery 23,36 odstotka.

Največja osmoljenca podelitve sta bila Ribery in Zlatan Ibrahimović. Prvi je z Bayernom osvojil (skoraj) vse možne lovorike, a postal talec globalnega prepiranja, ali je boljši Ronaldo ali Messi, drugi pa je kljub samooklicanosti, da je najboljši na svetu, pobral le lovoriko za najlepši zadetek leta. Vsi trije finalisti so se popoldan pred podelitvijo udeležili še uradne tiskovne konference. Natrosili so kup floskul, Ronaldo in Messi pa sta s svojimi majicami in puloverji nazorno pokazala, kdo je njun osebni sponzor. Prav tukaj za Ronalda nastane tudi manjši problem. Njegov osebni opremljevalec je namreč Nike, zato na svojih oblačilih ne bo smel tržiti nagrade zlata žoga, v nasprotju z Messijem, ki je to lahko počel, saj je njegov opremljevalec Adidas, ki pa je hkrati tudi sponzor Fife, ki podeljuje nagrado.