Enaindvajsetletni skakalec iz Dolenje vasi je s tekme v tekmo boljši. Po uspehu na novoletni turneji, na uvodni tekmi v Oberstdorfu je bil tretji, v Bischofshofnu pa drugi, je dobro formo zadržal oziroma jo še dvignil tudi na največji avstrijski letalnici na Kulmu, kjer je minuli konec tedna na sobotni tekmi najprej osvojil drugo mesto, nato pa na nedeljski prišel do svoje premierne zmage v svetovnem pokalu. Skupno so bile zanj to še šeste stopničke v svetovnem pokalu v karieri, za Slovenijo pa je dosegel še 35. posamično zmago.

Na novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije so tako njega, vse sotekmovalce ter celoten strokovni štab na čelu z glavnim trenerjem Goranom Janusom za uspehe počastili s štirimi steklenicami penine in zasluženo torto. Obenem so v sodelovanju z dolgoletnim pokroviteljem Gorenjem premierno predstavili videospot, katerega glavna tema je, kako za tekočim trakom sestaviti smučarskega skakalca. Fantje ter skakalka Eva Logar so se tako postavili za tekoči trak, končni izdelek pa so nato odposlali v Planico, kjer bo v dolini pod Poncami od 20. do 23. marca tudi letos tradicionalni zaključek sezone svetovnega pokala tako za moške kot ženske.

Sezona se bo nadaljevala že ta teden s tekmami v Wisli in Zakopanah, nato pa do začetka zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, te bodo od 7. do 23. februarja, sledijo le še tekme v japonskem Saporu in nemškem Willingenu.