Kot prvi so si polfinale lige priigrali igralci Seattla, ki so s 23:15 odpravili New Orleans Saints. Eden ključnih mož pri zmagi Seattla je bil tekač Marshawn Lynch, ki je po tleh zbral 140 jardov, dosegel pa je tudi dva zadetka.

V finalu konference NFC bo Seattle igral proti San Franciscu, ki je s 23:10 zmagal v gosteh pri Carolini Panthers. Podajalec Kalifornijcev Colin Kaepernick je podal za zadetek, enkrat pa je tudi sam stekel v končno cono.

V konferenci AFC pa so si prvo finalno mesto priigrali New England Patriots, ki so s 43:22 odpravili Indianapolis Colts. Tekma je bila v znamenju tekačev, predvsem LaGarretta Blounta, ki je dosegel kar štiri "touchdowne". Dva je dosegel Stevan Ridley.

Patrioti se bodo v finalu AFC merili z Denverjem, ki je s 24:17 odpravil San Diego Chargers. Podajalec gostiteljev Peyton Manning je podal za dva zadetka, in sicer Demaryiusu Thomasu in Wesu Welkerju.

Finale konference AFC bo v nedeljo ob 21. uri po slovenskem času, finale konference NFC pa v noči z nedelje na ponedeljek. Začetek bo ob 00.30.

Finale lige NFL za pokal Vincea Lombardija bo na sporedu 2. februarja v New Jerseyju.