Ampak stara dobra Serena je že nekaj časa spet najboljša. Leto 2013 je bilo njeno in ima odlične možnosti, da bo tudi novo. Na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, ki se začenja danes, bo prva favoritinja. Teniški strokovnjaki ji napovedujejo gladek sprehod do že šeste lovorike na prvem turnirju velike četverice v letu ter do 18. naslova za grand slam. Če ji uspe, se bo izenačila s Chris Evert in Martino Navratilovo, medtem ko bo 24 naslovov Margaret Court še vedno precej oddaljenih. A tudi to se le zdi. Kdo ve, morda bo šla Serena po stopinjah Noriakija Kasaija in bo še dolgo vztrajala v vrhunskem športu, čeprav šteje 32 let. V tem primeru niti Courtova ne bo nedosegljiva. Še posebno, če ji letos uspe veliki slam oziroma zmaga na vseh štirih velikih turnirjih, o čemer teniški ljubitelji govorijo že na začetku leta.

Medtem bodo v moškem delu turnirja favoriti standardni (predvsem Nadal in Đoković). Še bolj pa bo turnir zanimiv, ker se bodo znova srečali nekdanji veliki tekmeci, le da so tokrat trenerji. Boris Becker (Đoković), Stefan Edberg (Federer) in Ivan Lendl (Murray) se bodo tokat merili bolj na daljavo.

Kaj pa lahko pričakujemo od Slovencev? Že to, da bo sodelovalo šest slovenskih predstavnikov (Polona Hercog, Tadeja Majerič, Blaž Rola, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič med posamezniki ter Katarina Srebotnik med dvojicami), je spodbuden podatek. Še posebno je razveseljujoče, da se je prvič v karieri na enega največjih turnirjev prek kvalifikacij prebil Blaž Rola. Na glavnem turnirju pa bo uspeh že vsaka slovenska zmaga.