Direktor Olimpije Matjaž Sekelj je v zadnjih dneh prejel ogromno čestitk z vseh strani. Vesel je, da je IceFest uspel tako, kot so načrtovali v klubu. »Dosegli smo namen, tukajšnji ljudje so presrečni, da se je hokej vrnil v mesto. Sarajevski župan mi je osebno rekel, da se bodo zdaj resno lotili projekta obuditve panoge. Želijo imeti trenažno dvorano z ledeno ploskvijo. V olimpijski dvorani Zetra v zadnjih letih ni bilo hokejskega igrišča, zaradi IceFesta pa bo obstal vsaj še dva meseca. Zdaj so vsi zelo zagreti,« je dejal Matjaž Sekelj in pritrdil našemu namigu, da je Olimpiji pri izvedbi dogodka zrasel ugled: »Če seštejemo gledalce, lahko ugotovimo, da je v petek proti Beljaku padel letošnji rekord lige, ko je bilo na tribunah Zetre 7000 obiskovalcev. Zanimivo, da je to uspelo moštvu, ki je na lestvici že vso sezono zadnje, Dunaj ali Salzburg, ki imata na tone več denarja kot mi, pa se tovrstnih zadev ne spomnita.«

Ob koncu tedna so bili tukaj tudi predstavniki vodstva EBEL, ki se s Sarajevčani dogovarjajo, da bi se liga že v prihodnji zimi za nekaj dni znova ustavila v glavnem mestu Bosne in Hercegovine, novi predsednik EBEL Peter Mennel pa je bil navdušen nad obuditvijo olimpijskega duha. Igralce Olimpije je v soboto na popoldanskem druženju sprejel slovenski veleposlanik Iztok Grmek in poudaril, da je klub pripravil odlično promocijo naše države v tem delu Balkana. Ker so bili nekateri ljubljanski hokejisti v Sarajevu prvič, so sobotni prosti dan izkoristili še za ogled bunkerja pod letališko stezo. Osemsto metrov dolgi rov so Bosanci zgradili v času vojne za varen prehod mimo nevarnih predelov okupiranega mesta, zdaj pa služi kot muzejska znamenitost. Prizori v njem spominjajo, koliko trpljenja je bilo tukaj prisotnega v devetdesetih letih. Hokejisti Olimpije so se v spomin na padle v vojni podpisali v spominsko knjigo in Sarajevu zaželeli vse dobro.

Ob včerajšnjem slovesu od IceFesta so igralci povedali, da zadnje izkušnje ne bodo nikdar pozabili. Nekoliko grenkobe so čutili le zaradi porazov proti Beljaku (5:6) in KAC (1:2 v podaljšku), ki pa nista o ničemer odločala. Olimpija je redni del tekmovanja sklenila na zadnjem mestu, ki ji v prihajajočih kvalifikacijah ne prinaša nobene točke. Paket desetih tekem proti peterici moštev iz spodnjega doma (KAC, Gradec, Dornbirn, Alba in Innsbruck) bodo začeli v petek na gostovanju v Celovcu. V izločilne boje se bosta uvrstili najboljši dve ekipi, štirje pa bodo sezono sklenili predčasno. Trener Ivo Jan upa, da med osmoljenci ne bo Olimpije. »V petek bomo povsem na novo začeli sezono. Upam, da bomo imeli v Tivoliju podobno podporo kot v Zetri, kjer smo lahko vsi uživali. Z včerajšnjo tekmo s KAC sem precej bolj zadovoljen kot s petkovo proti Beljaku. Moštvo je delovalo zelo solidno, a smo bili tako kot že mnogokrat prekratki za gol,« je komentiral Ivo Jan in izrazil upanje, da bo v Bosni in Hercegovini zaživela hokejska igra.

EBEL, 44., zadnji krog rednega dela: Telemach Olimpija – KAC 1:2 v podaljšku (1:0, 0:0, 0:1, 0:1, gledalcev 6000; 1:0 Hebar 13/PP1, 1:1 Spurgeon 47, 1:2 Scofield 63), Gradec – Znojmo 2:3, Innsbruck – Salzburg 1:4, Alba – Linz 1:4, Dunaj – Beljak 11:1, Dornbirn – Bolzano 8:1, končni vrsti red: 1. Dunaj 62, 2. Linz 62, 3. Salzburg 61, 4. Bolzano 57, 5. Znojmo 56, 6. Beljak 54, 7. KAC 48, 8. Dornbirn 46, 9. Gradec 45, 10. Alba Volan 43, 11. Innsbruck 24, 12. Olimpija 21.