PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Melbourne

Klahn B.-Dimitrov G./0:3/
Z
Griša je na koncu 2013 angažiral avstralskega trenerja Rasheeda in mislim, da bo tole leto zanj prebojno, če seveda govorimo o top 10 ustalitvi. Talentiran je, fizično je menda odlično pripravljen dočkal sezono, mentalno pa upam da ga je novi trener tudi "spihal" in se bo Bolgaru končno posrečilo priti v drugi teden turnirja za Grand slam. Na začetku pričakujem nič drugega kot rutinsko delo...

Tenis - ATP - Melbourne

Stepanek R.-Kavčič B./+1,5/
2
Blaž je zelo predan igralec in že vse od žreba komaj čaka, da stopi na igrišče. Na začetku sezone deluje kar v redu, med drugim je v Sydneyu krepko namučil Tomica in mislim, da mu Štepanekov serve&volley lahko ponudi priložnost. Če bo imel Ljubljančan svoj dan, bi se mu kaj lahko posrečilo presnelenje. Grem z malo bolj varno opcijo, da Čeha prisili vsaj do petega niza. Kvota je IMO za odtenek previsoka.

Tenis - WTA - Melbourne

Kanepi K.-Muguruza G.
2
Španka igra pošasten tenis in je brez izgubljenega niza preko kvalifikacij Hobarta prišla najprej do svojega maiden finala, potem pa še do turnirske zmage, na koncu je Zakopalovi zavezala kravato. Punca ima za seboj izjemen staff teniške akademije Sergija Bruguere, najbolje se počuti na igriščih s trdo podlago, saj v vsaki piki takoj napade in na nesrečo nasprotnic je pri tem vsaj za zdaj izjemno natančna. Za WTA turnejo ima tudi nadpovprečno kakovosten servis, kar ji vse skupaj močno olajša. Ključno za njen preboj je bilo to, da je lani po Wimbledonu zrihtala gleženj, po operaciji pa menda v fitnesu garala kot žival, da je sedaj v popolni fizični pripravljenosti ter posledično tudi zelo samozavestna. Kanepijeva za Muguruzo vsekakor ni najboljši match-up, ampak ob trenutni formi Španke bi jaz kvote postavil vsaj v egal, torej mi kvota predstavlja lepo vrednost.

Tenis - WTA - Melbourne

Rogowska O.-Duque Marino M.
1

Avstralci in Avstralke se "tam spodaj" skoraj vedno odrežejo dobro, prikažejo še nekaj več, kot so dejansko sploh zmožni. To in pa dejstvo, da ima Duque Marinova letos samo en poraz od "ITF tournament raven" nasprotnice, Rogowsko tule postavlja v vlogo močne favoritinje.

Rokomet - Mednarodni - EP

Francija-Rusija/+4/
1
Prvenstvo Francozi začenjajo proti Rusiji, ki se mi zdi ekipa, brez duše. Jedro sestavljajo igralci iz Čehovskih Medvedov, največji delež pa dodajo Čipurin, Dibirov ter Igropulo, toda proti Franciji bi moralo že ob polčasu biti jasno, kdo bo pobasal dve točki. Ko pogledam ekipo galskih petelinov, mi po glavi roji samo eno - ta kolektiv bo spet prišel vsaj do finala. Upokojena Dinart in Gille imata namreč vrhunske naslednike.