Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Newcastle - Manch City
2

Newcastle je padel v formi, saj je izgubil zadnje tri tekme, s tem pa je tudi izgubil stik z ekipami, ki se borijo za nastop v evropskih pokalih. Črno-beli bodo težko prišli nazaj na zmagovito pot danes, saj gostijo po imenih najmočnejšo zasedbo lige, ki velja za velikega favorita, da na koncu postane prvak. City je v zadnjem času v odlični formi, zato varovani Manuela Pellegrinija samozavestno in polni optimizma prihajajo na St. James Park, kjer glede na gneču pri vrhu lestvice z le točko ne bodo zadovoljni, torej bodo že od prve minute razmišljali o zmagi, ki jo utegnejo tudi dobiti.

Nogomet - Italija - 1.liga

Cagliari - Juventus
2

Juve je po zmagi proti Romi lažje zadihal, z osmimi točkami prednosti pred zasledovalci pa lahko že po tiho razmišlja o tretjem zaporednem scudettu. Torinčani so tudi letos korak pred tekmeci, zato je stanje na lestvici realno, stara dama pa je in bo favorit verjetno kar na vseh tekmah v tej sezoni serie A. Nič drugače ni tokrat, ko gostuje v Cagliariju pri ekipi, ki je v 18 krogih dosegla le štiri zmage.

Košarka - Mednarodni - VTB LIGA

Astana - CSKA
2

CSKA se v VTB ligi v skupini B bori za prvo mesto s Himkijem, na dosedanjih desetih tekmah pa je izgubil le enkrat. Moskovčani so za razred boljše moštvo od današnjega nasprotnika, ki z le tremi zmagami zaseda predzadnje mesto v skupini, na zadnjih sedmih tekmah pa je zmagal le enkrat. Bolj ali manj je jasno, kdo se bo v kazahstanski prestolnici veselil zmage.

Košarka - Italija - 1.liga

Milano - Siena
1

Milano je v dobri formi, saj je od zadnjih petih tekem dobil štiri, izgubil pa le na gostovanju pri Panathinaikosu, predvsem pa je navdušil v četrtek, ko je osmešil evropskega prvaka Olympiacos (81:51). Serijo dobrih izidov bodo Milančani poskušali nadaljevati tudi v derbiju domačega prvenstva, ko danes gostijo Sieno, s katero imajo v zadnjih letih precej neporavnanih računov, saj so ji morali neprestano prepuščati italijanski prestol, po 14 krogih pa za tekmecem zaostajajo za zmago. Siena letos ne blesti, na zadnjih petih tekmah pa je doživela tri poraze, kar je slaba napoved pred težkim gostovanjem pri motiviranem tekmecu.

Rokomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Slovenija - Ukrajina/+2/
1

Slovenski rokometaši dobro vedo, da morajo za ohranitev upanja na nastop na svetovnem prvenstvu danes nujno premagati Ukrajince, po neuspehu v prejšnjih kvalifikacijah za EP pa o njihovi motivaciji ne bi smelo biti niti najmanjšega dvoma, saj so slovenskim ljubiteljem rokometa ostali marsikaj dolžni. Po četrtkovi zelo dobri predstavi v Švici (31:23) bi morali varovanci Borisa Deniča na domačih tleh brez večjih težav premagati tudi Ukrajino in se ji maščevati za edini poraz v teh kvalifikacijah.