Drugo mesto je osvojil Rus Aleksej Volkov (+14,6/0), tretje pa njegov rojak Jevgenij Ustjugov (+16,5/1). Klemen Bauer je tekmo pred 15.000 gledalci končal na 49. (+4:14,6/4), Peter Dokl (+8:06,2/3) na 83., Janez Marič (+8:48,6/6) pa na 90. mestu.

"Četrto mesto v najdaljši preizkušnji je dober rezultat, zadovoljen sem z njim. To je moja najboljša uvrstitev v sezoni. Žal mi je, da nisem prišel do stopničk, ampak tudi mesto pod njimi je v redu, saj še nisem na svojih 100 odstotkih. Pričakujem, da bo takrat vse veliko boljše," je po tekmi na prizorišču, kjer je pred dvema letoma postal svetovni prvak v tej disciplini, na kratko pokomentiral Fak in nakazal, da vendarle stvari gredo v pravo smer.

"Lahko bi rekli, da so se začele stvari postavljati na svoje mesto. Upam, da bomo ostali zdravi do OI in potem še za Pokljuko ter da bomo še nadgradili te rezultate. Danes sta bila tako Jakov kot Klemen tekaško med najboljšimi, Klemen pa je preveč napak napravil na strelišču. To je tisti trend, ki ga moramo držati. Biti tekaško med najboljšimi, potem pa izpiliti streljanje, saj konkurenca ne dopušča nobene napake. Prav streljanje je tisto, na čemer bomo največ delali do OI," je po tekmi dejal glavni trener Uroš Velepec.

V skupnem seštevku po desetih od 26 tekem vodi Francoz Martin Fourcade s 462 točkami, sledi mu Svendsen s 353. Najboljši Slovenec je Fak na 35. mestu s 100 točkami.

Ruhpolding bo v nedeljo gostil še dve tekmi, in sicer žensko in moško zasledovalno preizkušnjo. Prva, tudi s Tejo Gregorin, se bo začela ob 11.50, druga pa ob 13.25. Slovenijo bosta zastopala Fak in Bauer.