* Dvorana Zetra, gledalcev 7000, sodniki: Dremelj (Slovenija), Nikolic (Avstrija, oba glavna), Nothegger (Avstrija), Rakovič (Slovenija).

* Strelci: 0:1 Jarrett (Hughes, Hotham, 2.), 0:2 Jarrett (Hughes, Ryan, 4.), 1:2 Ograjenšek (Pešut, Dervarič, 17.), 1:3 Pewal (Ryan, Hughes, 27.), 1:4 Fraser (Forney, Pretnar, 32.), 2:4 Ograjenšek (Mušič, Erman, 34.), 2:5 Forney (Platzer, Petrik, 35.), 3:5 Pešut (Koblar, 36.), 4:5 Mušič (Hebar, Verlič, 49.), 4:6 Nageler (Bacher, Petrik, 49.), 5:6 MaCaulay (Mušič, Ograjenšek, 59.).

* Kazenske minute: Telemach Olimpija 6, VSV Beljak 12.

Ljubljanski hokejisti so na zadnji tekmi le prekinili serijo porazov in zmagali v gosteh pri Innsbrucku. S tem so si teoretično celo odprli vrata za beg z zadnjega mesta, a bi morali za tak razplet dobiti oba zadnja dvoboja prvega dela lige Ebel. Po tesnem razpletu so nazadnje danes izgubili z Beljačani, tako da bodo drugi del sezone začeli z najslabšega izhodišča.

Ti tekmi, današnja z Beljakom in nedeljska s Celovcem, pa sta za zeleno-bele nekaj posebnega. Tako kot so lani odigrali tekme pod milim nebom na starem bežigrajskem stadionu, so pri ljubljanskem klubu tudi letos pripravili novost: dve gostovanji v Sarajevu, tako da se je tekmovanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu prvič preselilo v državo, ki v njem nima kluba. Glavni razlog je bila okrogla obletnica olimpijskih iger v Sarajevu 1984, obenem pa so slovenski hokejisti in organizatorji poskrbeli še za hokejski vrvež v prenovljeni Zetri. Obe tekmi lige Ebel bosta le vrhunec dogajanja, kamor so Sarajevčani uvrstili še tekme mlajših in veteranskih selekcij ter veliko zabave.

Vsaj začetek današnje tekme pa ni bil prav nič zabaven za hokejiste v zelenem, ki so bili v vlogi gostiteljev, za njihove navijače, ki so v Bosno in Hercegovino prišli spodbujat zmaje, ter domače radovedneže, ki so so prišli v Zetro pogledat hokejsko tekmo, ki presega običajno raven obračunov na ledu v tej državi. Beljak je namreč začel zelo napadalno, plod takšne igre pa sta bila dva zadetka v nekaj minutah. Ko je že kazalo, da se Olimpijina barka potaplja, so se zmaji le prebudili in tudi sami ogrozili vratarja VSV, Ken Ograjenšek pa je nato ob številčni prednosti z močnim strelom tudi znižal.

A nadaljevanje je bilo podobno. Ljubljančani so lovili priključek, Beljak pa je prednost spet povečal v 27. minuti. Lov "domačih" in beg Beljaka pa se je nadaljeval; ko so namreč zeleno-beli znižali zaostanek 1:4, zadel je Ograjenšek, so tekmeci spet pobegnili na tri gole, vendar je gol Žige Pešuta v 36. za 3:5 spet pomenil kanček upanja.

Zadnji del je bil razgiban in razburljiv do konca. Aleš Mušič je namreč v 49. minuti znižal na le gol zaostanka, sodniki so sicer gol priznali šele po ogledu posnetka, a kaj, ko je Beljak takoj zatem spet dosegel gol in imel bolj varno prednost dveh zadetkov. Nazadnje pa so v festivalu zadetkov v Zetri spet pristavili svoj lonček zmaji: Kenneth Macaulay je bil v 59. minuti dovolj spreten za še eno znižanje, ki pa nazadnje ni prineslo preobrata, saj je Beljak zdržal zadnji nalet ljubljanske ekipe, tudi brez vratarja, ter tekmo dobil s tesnim izidom 6:5.

V nedeljo bo na drugi sarajevski tekmi Olimpijin nasprotnik celovški KAC.