Glede na nasmeh na vašem obrazu je očitno, da ste zadovoljni s prvim dnevom poletov na Kulmu.

Malo se še lovim. Prikradejo se še manjše napake. V zraku se počutim zelo dobro in nadoknadim tisto, kar izgubim na mizi.

Glede na nastop na novoletni turneji in zadnji trening v Planici nič ni kazalo, da boste tako zelo oživeli na letalnici.

Trenutno kaže super, potem ko sem bil daleč od tega, da bi lahko pričakoval tako dolge polete. Prepričan sem bil, da bom glede na dosedanje slabe izkušnje na Kulmu tako kot vedno pristajal pri 150 metrih. Upam, da bo letos boljše.

Po vašem poletu so se organizatorji že pripravljali, da vam izročijo ček za 2000 evrov za zmago v kvalifikacijah, a ste jih vljudno opozorili, da je na vrhu letalnice še Robi Kranjec.

Dobro vem, da je Robi na tej letalnici sposoben narediti marsikaj. Tudi če je v preteklosti sem prišel s slabo formo, je tukaj zmagal. Čutil sem, da bo Robi skočil dlje, še posebej, ker sem se zavedal, da sem naredil še nekaj napak, zato nisem dvomil o njegovi zmagi.

Kako ste doživeli padec Morgensterna?

Nisem ga videl. Padci so sestavni del športa. Skoki ob vrhunski formi so vedno na meji tveganja. Upam, da novih padcev ne bo več.

Spadate med najbolj pogumne tekmovalce, ki se ničesar ne ustrašijo.

Morda je meni v prid to, da so vsi drugi šli v polete z večjo mero previdnosti.

Kaj si želite na dveh tekmah na Kulmu?

Skakati dobro in si s tem dvigniti samozavest, ki mi jo trenutno primanjkuje.

Poleti na Kulmu bodo edini pred svetovnim prvenstvom v Harrachovu.

Težko rečem, da je to ogrevanje za Harrachov, ker bo do tedaj še veliko tekem za svetovni pokal in olimpijske igre. Svetovno prvenstvo bo znova povsem svoja zgodba.

Ali vam je oče Miran v minulih dneh, ko ni šlo po željah, dal kakšen nasvet?

Ne. Ostal je modro tiho.

Kako prenašate napore, da ste stalno na poti in zelo malo doma?

Meni povsem ustreza, ker tako tudi manj jem.

Mama mora pohiteti, da vam med dvema potema opere perilo.

Perem in likam sam. jo