Med pomembnejšimi ekonomskimi objavami naj omenim nespremenjeno stopnjo brezposelnosti v evrskem območju. Novembrska brezposelnost ostaja na enaki, 12,1-odstotni ravni. Najnižjo brezposelnost so ponovno dosegli Avstrija, Nemčija in Luksemburg, najvišjo pa po pričakovanjih Grčija ter Španija. Edini podatek, ki je nekoliko presenetil, je povišanje stopnje brezposelnosti v Italiji, na 12,7 odstotka, predvsem slabo je med mladimi, kjer vlada že 41,6-odstotna brezposelnost.

Decembrska stopnja inflacije se je v evrskem območju znižala na 0,8 odstotka v primerjavi z 0,9 odstotka v mesecu novembru. Rezultat je precej pod nivojem ECB-jeve ciljne 2-odstotne inflacije. Nižanje inflacije je že sprožilo ugibanja o možnostih pojava deflacije v evrskem območju, vendar predsednik ECB Mario Draghi miri, da razlogov za skrbi ni.

Dobre novice prihajajo iz Irske. V prvi prodaji državnih obveznic na mednarodnih trgih vse od prve pomoči s strani EU je Irska dosegla odličen rezultat. Povpraševanje po irskih 10-letnih državnih obveznicah je za nekajkrat preseglo 3-milijardni obseg izdaje. Izjemno zanimanje je močno vplivalo na zahtevan donos obstoječih 10-letnih irskih obveznic, ki je padel za 9 bazičnih točk, na vsega 3,26 odstotka. Omenimo, da je leta 2011 zahtevan donos za 10-letno irsko obveznico dosegel rekordnih 15 odstotkov.