Odvetniku Tržanu zadnji hip preklical pooblastilo

Kaže, da hotel ob Mariborski cesti v Celju za gostinca Zvoneta Štormana še ni izgubljen, čeprav ga je KBM Leasing že sredi decembra lani prodal Aleksandru Jančarju, potem pa ga je družba Administrator s pomočjo varnostnikov Pro Signala prejšnji četrtek zasedla in zapečatila. Kaj se je dogajalo ob prevzemu hotela, zanima tudi celjsko tožilstvo, ki je že pred dnevi naročilo kriminalistom, naj zaslišijo vse vpletene in raziščejo zadevo. Poročali smo, da je Štorman prepričan, da so mu hotel vzeli na nezakonit način, zato je tudi vložil tožbo zaradi motenja posesti. Tožbo je vložil proti KBM Leasingu, družbi Eurotas in njenemu predsedniku uprave Aleksandru Jančarju, družbi Administrator in njenemu direktorju Tomažu Krajncu, Pro Signalu in odvetniku Franciju Matozu.

Odvetnik Matoz, ki zastopa KBM Leasing, je včeraj opoldne prišel na okrožno sodišče v Celju, ker je bil razpisan poravnalni narok zaradi tožbe, v kateri banka od Štormana zahteva nekaj več kot 2,9 milijona evrov. Na sodišče je prišel tudi odvetniški kandidat David Teržan iz odvetniške pisarne Draga Teržana, ki je Štormana zastopal v tej sodni zadevi. Teržan je povedal, da jim je Štorman dan pred narokom preklical pooblastilo in da se boji, da zaradi napake v sodnem obvestilu misli, da ga bodo kot pooblaščenci zastopali še nekaj časa. »Odpoved pooblastila je nekaj drugega kot preklic, ki začne veljati takoj. Štormanova hčerka nam je posredovala dopis, v katerem jih sodišče obvešča, da jih moramo zastopati še 30 dni, kar pa seveda ni res. Mislim, da so bili grobo zavedeni in da so očitno mislili, da jih bomo danes še vedno zastopali. Vse skupaj je malo nerodno, zato je po mojem najbolje, da narok prestavite,« je dejal odvetniški kandidat David Teržan.

Poslovne težave so ogrozile tudi njegovo zdravje

Ker je Zvone Štorman sodišču poslal tudi zdravniško opravičilo, je sodnica poravnalni narok preložila na 11. februar. Po neuradnih podatkih ga je celotna zadeva tako zelo prizadela, da je to vplivalo tudi na njegovo zdravje. Zaradi visokih dolgov se namreč lahko zgodi, da bo izgubil še ostale štiri gostilne, ki za zdaj normalno obratujejo. Kot samostojni podjetnik je še v posebej težkem položaju, saj za svoje obveznosti odgovarja z vsem svojim premoženjem, torej tudi z domačo hišo v Šempetru, v kateri živi z družino. Navsezadnje ga skrbi tudi za zaposlene. Na plačilni listi ima namreč kar 100 ljudi.

Če se mu prihodnji mesec na sodišču ne bo uspelo pogoditi, bo sodnica takoj po končanem poravnalnem naroku odprla prvi narok za glavno obravnavo. Matoz je bil včeraj ob odhodu s sodišča precej zadržan pri odgovarjanju na vprašanja novinarjev. Povedal je le to, da jim Štorman dobrih 2,9 milijona dolguje po lizinški pogodbi in da hotel v ta znesek ni vključen, Gre za glavnico z obrestmi vred. Na vprašanje, kaj se zdaj dogaja s hotelom, pa je odgovoril: »Povem lahko samo to, da je banka ravnala zakonito. To se zdaj tudi potrjuje. Drugih komentarjev ne bom dajal.« Tudi vprašanj v zvezi s trenutnim lastništvom hotela Štorman ni želel komentirati.