Toda ime gor ali dol. Še nobene pesmi nismo presojali po naslovu, enako pa velja tudi za avtomobile. Prepričani smo, da lastnika procee'da ne bo prav nič sram, ker ima njegov jekleni konjiček nenavadno ime, ampak bo kvečjemu ponosen na vse drugo. Tako bo že prvič, ko bo 4,31 metra dolg primerek zapeljal na domače dvorišče, saj bodo sosedje takoj opazili inovativne linije, izzivalno sprednjo masko ter športno obliko avtomobila. Moderna zunanjost je še bolj poudarjena, ker gre za trivratno različico, a je zato zmanjšana praktičnost od znotraj. Prostora je na zadnji klopi malo, saj bodo tam udobno sedeli le otroci, pa tudi sprednja vrata znajo biti nerodna zaradi svoje dolžine, še posebno v ozkih prostorih. Je pa res, da morajo biti takšna zaradi lažjega dostopa do druge vrste sedežev.

Lastniku tudi na cesti ni treba imeti manjvrednostnih kompleksov. Predvsem to velja za voznike najmočnejšega 1,6-litrskega dizla s 128 konjskimi močmi (94 kW). Da ga poganja črna kri, je jasno isti trenutek, ko prvič slišite brundanje motorja, na cesti pa je avtomobil stabilen, a hkrati dovolj okreten. Z njim smo uspešno premagali vse izzive, ki jih ponujajo ulice v središču Ljubljane, zavite podeželske ceste ter tudi avtocesta pri višji hitrosti, ki se povzpne vse do 197 kilometrov na uro. Ob pospešku 11,5 sekunde do sto kilometrov na uro seveda ni najbolj primeren za brezglavo prehitevanje, je pa zato kot ustvarjen za daljše razdalje, ko imate v prtljažniku prostor za 380 litrov. S porabo 5,9 litra na sto prevoženih kilometrov se boste namreč na bencinskih črpalkah ustavljali predvsem zaradi utrujenosti in praznega želodčka, ne zaradi pogosto praznega rezervoarja.

Voznik pa avtomobil mirno vodi tudi po zaslugi opreme LX vision, v katerem so pomoč pri vzvratnem parkiranju, tempomat, usnjena volanski obroč in prestavna ročica, za 18.380 evrov pa je zraven tudi kopica druge opreme (ESP, klimatska naprava, pomoč pri speljevanju v klanec, radio MP3…). Pa naj še kdo reče, da vožnja s kio procee'd ni užitek, ki ga lahko še povečate, če zraven poslušate legendarne The Who ter njihovo Babo O'Riley.

Več fotografij in tehnični podatki na www.dnevnik.si