Na probleme, ki spremljajo vse, ki se vozimo o cestah, smo že velikokrat opozorili, prelili veliko črnila, zgodilo pa se je bore malo ali nič. A glej ga zlomka, nenadoma so se tudi nekateri mediji le zbudili. Hvala bogu, skupaj bomo naredili mogoče več. Nenadoma so se začeli spraševati, kaj in kdo se vozi v preobremenjenih preštevilnih romunskih in bolgarskih belih kombijih, spraševati so se začeli, kaj za vraga se plete po glavah tistih, ki tako veselo uporabljajo meglenke, kaj se plete po glavah tistih, ki sredi »najlepšega mesta na svetu«, na elitni lokaciji štiripasovnice preizkušajo moč svoje »zverine«...

Vsakič, ko se zgodi kakšna nesreča z omenjenimi kombiji, se mnogi zavedajo, da jih je res veliko. In ni ga dneva, da nekje na nastane zastoj zaradi »okvare tovornega vozila na voznem pasu«. Preštejte, dragi oblastniki, kaj in koliko te težke pločevine se vali po preobremenjenih slovenskih avtocestah, pa bo veliko stvari precej bolj jasnih. Da ne bo pomote, prosti pretok ljudi in blaga je nekaj, na čemer naj bi bila zasnovana Evropska unija. Vse lepo in prav, ampak ta prosti pretok ne bi smel zadušiti nekega malega, nepomembnega in tako vase zaverovanega naroda, kot naj bi bili Slovenci. Kajti pravice vseh, ki se dnevno valijo po naših cestah, se končajo tam, kjer se začnejo pravice »domorodcev«. In obratno.

Piko na i seveda postavlja zakonodaja. Vsi vemo, da je naša državica postavljena na glavo, kjer je vrlina lopovščina, hinavščina, korupcija, biti normalen in prijazen pa znak šibkosti in neumnosti. Ko nekdo po mestu z več kot 200 kilometri na uro igra rusko ruleto pri vožnji skozi rdečo luč, in ga pri tem mogoče kdo celo posname z avtokamero, pa ta junak lahko bojda celo toži, če bi dal »kamerman« ta posnetek recimo na youtube.