Kranjec je poletel najdljemed vsemi nastopajočimi in pristal pri 194,5 metra ter tako dobil nagrado 2000 evrov. Takoj za njim se je uvrstil še Tepeš, ki je pristal 2,5 metra prej.

Na sobotni tekmi, ki se bo začela ob 14. uri, bodo od Slovencev nastopili še Jernej Damjan (171,5 m), ki je bil 19., Tomaž Naglič (164,5) na 27., Jaka Hvala (173,0) na 28., Nejc Dežman (167,0) na 34. mestu ter neposredno uvrščeni Peter Prevc (188,0).

Nesrečni Morgenstern grdo padel

Morgenstern je na letalnici na Kulmu danes na drugem treningu grdo padel in z glavo in hrbtom zadel v doskočišče. Trikratnega olimpijskega zmagovalca so odnesli z letalnice in ga takoj prepeljali v bolnišnico. Avstrijec je bil po padcu nekaj časa brez zavesti, kmalu pa je lahko znova govoril.

Morgenstern je pri padcu na letalnici dobil hujše poškodbe glave in pljuč. Prepeljali so ga v bolnišnico v Salzburg, kjer je na intenzivnem oddelku. "Še vedno je v kritičnem stanju in ga moramo nenehno opazovati," je zdravstveno stanje podal zdravnik Josef Obrist.

Že drugi padec za Morgensterna

A za razliko od nekdanjega dirkača Michaela Schumacherja, ki je po hudi poškodbi glave po smučarski nesreči v Franciji v življenjski nevarnosti, je Morgenstern pri zavesti in se je po nesreči pogovarjal z reševalci. Vsaj še naslednjih 72 ur pa bo Morgenstern še ostal na intenzivnem oddelku, saj obstaja nevarnost poslabšanja zdravstvenega stanja.

Morgenstern je drugič v olimpijski sezoni in v manj kot mesecu dni doživel še drugi hud padec. Na tekmi v Titisee-Neustadtu je 15. decembra padel po pristanku in se je na tekme vrnil na turneji štirih skakalnic, kjer je osvojil skupno drugo mesto.