Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića na njej morajo zmagati, v nasprotnem primeru bo zbledel in utonil v pozabo lep vtis, ki so ga zapustili na četrtkovi tekmi v Švici. Slovenija se je v povsem rokometni dvorani BBC Arena v Schaffhausnu prvič po lanskem svetovnem prvenstvu v Španiji predstavila v najlepši možni luči, v njeni igri je bilo znova zaznati idejo, moštveni duh, samozavest, bojevitost ...

Vsi ti elementi so v zadnjem letu izostali, a slovenski rokometaši so že "arhivirali" obračun v Švici ter vso pozornost namenili nedeljskemu obračunu v Rdeči dvorani. Na njem želijo doseči zmago in osvojiti prvo mesto v svoji skupini, hkrati pa se Ukrajincem oddolžiti za boleč poraz v Zaporožju ter nadgraditi predstavo iz Schaffhausna.

Zorman in Gajić razmišljata le o zmagi

"Še vedno smo v kvalifikacijah, dodatni tekmi pa si bomo zagotovili le v primeru zmage na nedeljski tekmi. Ukrajincev ne bomo podcenjevali, zoperstavili se jim bomo z zrelo in pametno igro, hkrati pa dokazali, da nam ni mesto v tem delu kvalifikacij. Upam, da nam je zmaga nad Švicarji dala nov veter v jadra," je pred nedeljsko tekmo v Rdeči dvorani dejal organizator igre Uroš Zorman.

"Na nedeljski tekmi bomo skušali v našo igro vložiti še več čustev, energije, motivacije ter nadgraditi predstavo iz Schaffhausna. Če želimo premagati Ukrajince, potem moramo prikazati dobro igro, boljšo kot v Švici, hkrati pa sem prepričan, da se jim bomo oddolžili za izjemno boleč poraz iz Zaporožja," je dejal krilni igralec Dragan Gajić, z enajstimi goli tudi najbolj učinkovit slovenski igralec četrtkovega dvoboja v Schaffhausnu.

Po petih krogih v skupini 3 vodi Ukrajina z devetimi točkami, Slovenija jih je zbrala osem, Švica tri, Luksemburg pa je brez točk.

Pravico na nedeljski tekmi tekmi v Rdeči dvorani bosta delila Izraelca Shlomo Cohen in Yoram Peretz.