V kvalifikacijah še nastopa Blaž Rola, ki se bo v soboto v tretjem krogu pomeril s Francozom Pierrom-Huguesom Herbertom, 27. nosilcem kvalifikacij.

Polona Hercog se bo v prvem krogu glavnega dela pomerila s Francozinjo Alize Cornet, 25. nosilko, Tadeja Majerič pa s Hrvatico Ajlo Tomljanović. Kavčič bo igral s Čehom Radekom Štepanekom, Bedene pa z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem, 21. nosilcem.

Žreb je določil, da se bo Američanka Serena Williams, prva igralka sveta, pomerila z domačinko Ashleigh Barty. Če bo v Melbourne Parku slavila še šesto turnirsko zmago, bi se izenačila z Martino Navratilovo in Chris Evert, ki sta osvojili 18 turnirjev za grand slam. Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je naslov v Melbournu osvojila leta 2012 in 2013, bo v prvi partiji igrala s Švedinjo Johanno Larsson.

Đoković s precej lažjim žrebom od Nadala

Srb Novak Đoković je v Melbournu turnirske zmage slavil v letih 2008, 2011, 2012 in 2013 ter je prvi, ki mu je v zgodovini odprtih prvenstev v Avstraliji uspelo zmagati trikrat zapored. V prvem krogu ga čaka Slovak Lukaš Lacko. Srb je prejšnjo sezono končal v velikem slogu, saj je zmagal na štirih zadnjih turnirjih, tudi na finalu teniške sezone.

Že v prvem krogu pa težko delo čaka Španca Rafaela Nadala, saj bo lopar prekrižal z Bernardom Tomićem, mlado avstralsko zvezdo, ki se vzpenja v sam svetovni vrh. Španca lani na turnirju, ki ga je dobil leta 2009, zaradi poškodbe ni bilo. Nadal bi se lahko v četrtfinalu pomeril z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, Đoković pa s Švicarjem Stanislasom Wawrinko. Britanec Andy Murray, trikratni finalist, bi se lahko za vstop v polfinale pomeril s Švicarjem Rogerjem Federerjem, sedemnajstkratim zmagovalcem grand slamov, zmagovala pa bi potem lahko pred finalom čakal Nadal.