V štiriinštirideseti sekundi druge tretjine je vodstvo domačih na 2:0 povišal Justin Williams, ki je igral svojo 800. tekmo v NHL, poleg Slave Vojnova pa se je tedaj med podajalce vpisal tudi vratar Jonathan Quick. Le minuto in sekundo pozneje je Alec Martinez povišal vodstvo na 3:0. V 10. minuti tega dela igre je Matt Fraser dosegel prvi zadetek za goste (1:3). Dustin Brown je v 13. minuti zadnje tretjine povišal vodstvo domačih na 4:1, zadnji gol na tekmi za znižanje izida na 2:4 pa je dosegel Justin Florek (58.).

Boston, sicer vodilno moštvo atlantske skupine, ima zdaj točko manj od Los Angelesa, ki je tretji v pacifiški skupini. "Vemo, da lahko igramo precej bolje, kot igramo v zadnjem času. Vse skupaj je kar malce moreče. Našo igro moramo spet spraviti v prave tirnice. To se ne more zgoditi čez noč in tudi ne z izvajanjem bolj tveganih akcij. Moramo biti potrpežljivi in se počasi vrniti k pravi igri," je po tekmi povedal slovaški orjak Zdeno Chara, tudi kapetan Bostona, ki je izgubil peto tekmo v gosteh od zadnjih šestih.

V pacifiški skupini sta bila uspešna tudi tekmeca kraljev Anaheim in San Jose. Prvi je v gosteh s 4:3 premagal Nashville in potrdil status trenutno najboljše ekipe v ligi. Ryan Getzlaf je dosegel dva gola in podajo, odločilni gol za Anaheim pa je zabil finski veteran Teemu Selanne minuto in osem sekund pred koncem tekme. San Jose, ki za Anaheimom zaostaja devet točk, pred Los Angelesom pa ima tri prednosti, pa je s 4:1 odpravil Detroit. Joe Pavelski je dosegel dva gola.

Na drugih tekmah je Buffalo doma izgubil proti Floridi z 1:2, Carolina je s 6:1 odpravila Toronto, New Jersey je z 1:0 premagal Dallas, Tampa Bay je moral priznati premoč Washingtonu, ki je slavil s 4:3, St. Louis je v Calgaryju zmagal kar s 5:0, Minnesota pa v Phoenixu s 4:1.