Dokl, ki se je pripravljal posebej za štafetni nastop, je bil med 24 ekipami prvi Slovenec na startu. S tremi dodatnimi naboji je podrl deset tarč in že z več kot minuto zaostanka predal na 18. mestu. Naslednji se je podal v smučino Fak, ki je na strelišču porabil še naboj več, vendar s tekaško predstavo ohranil skoraj isti zaostanek in priboril štafeti sedem mest. Tretjo predajo je popeljal na progo najbolj izkušen slovenski biatlonec Marič. Čeprav je bil še zjutraj njegov nastop ogrožen zaradi bolečin v hrbtu, je rutinirano in brez popravkov podrl vse tarče ter izboljšal slovenski položaj še za tri mesta. V zaključnem delu je tokrat nastopil Bauer, ki je podobno kot Dokl dodatno napolnil puško trikrat, vendar bil dovolj hiter, da se mu sedmo mesto, ki si ga je pridobil še pred prvim streljanjem, ni moglo več izmuzniti.

"Vesel sem potrditve norme za olimpijske igre, žal pa manj s svojim nastopom, saj k skupnemu uspehu štafete nisem mogel veliko prispevati. Enostavno sem se slabo počutil in tudi preslabo streljal za svoja pričakovanja. Nekako ne najdem pravega občutka. Morda bi moral v tem položaju celo razmisliti o nastopih, ki sledijo v prihodnjih dneh na tem prizorišču, vendar pustimo času čas," ni bil najbolj zadovoljen Fak.

"V teku sem bil kar malo 'zakrčen', saj je bil pritisk po odličnem strelskem nastopu Janeza kar precejšen. K sreči sem ohranil trezno glavo na strelišču, kolikor toliko dobro ustrelil in varno pripeljal štafeto do dobre uvrstitve," je pojasnil Bauer.

"Malo nam je prav gotovo odleglo, da so fantje z dobrimi nastopi potrdili normo. Marič je bil še posebej odličen, Fak in Bauer morata še priti do prave tekaške forme, Dokl pa je zmožen tudi manj strelskih popravkov. Vsi so vseeno nastopili vsaj tako, kot smo od njih pričakovali. Tudi zaostanek minute in pol je zadovoljiv ob odličnih predstavah Avstrijcev, Nemcev in Rusov," je nastop ocenil glavni trener Uroš Velepec.

Avstrijci za desetinko ugnali Nemce

Avstrijska postava Christoph Sumann, Daniel Mesotitsch, Simon Eder in Dominik Landertinger (0+8) je v ciljnem sprintu ugnala Nemce. Christoph Stephan, Andreas Birnbacher, Erik Lesser in Simon Schempp (0+9) pa so se v zadnjem krogu otresli Rusov, čeprav so po zadnjem streljanju še vodili. Aleksej Volkov, Jevgenij Ustjugov, Dimitrij Mališko in Anton Šipulin so bili med prvimi tremi tudi strelsko najbolj uspešni (0+7).

V petek bodo ob 14.15 ženske nastopile na posamični 15-kilometrski tekmi, nastopile bodo tudi Slovenke Teja Gregorin, Andreja Mali in Anja Eržen.