Štorman v zadnjih dneh, ko je odmevala zgodba o prodaji in zasegu njegovega hotela Štorman na Mariborski cesti v Celju, ni skrival, da je davčni dolžnik. »V današnjih časih je izredno težko imeti na plačilni listi sto ljudi. Res, da smo jim plače nakazovali z zamikom in da smo dolžni tudi davčni. Svoje obveznosti smo poravnavali v okviru svojih zmožnosti, vendar nikomur ne bomo ostali ničesar dolžni,« pravi Zvone Štorman, ki pa bo moral jutri znova na sodišče. Na gospodarskem oddelku okrožnega sodišča v Celju je namreč pri okrožni sodnici Alenki Pavič razpisana obravnava zaradi tožbe, v kateri KBM Leasing od Štormana zahteva dobrih 2,8 milijona evrov.

Zadnji dve leti sta za znanega gostinca iz Šempetra v Savinjski dolini tako v zasebnem kot v poslovnem življenju izjemno težki. Potem ko mu je predlani umrla mama, je lani jeseni zaradi hude bolezni izgubil edinega brata in kmalu zatem še taščo. Njegova žena, o kateri je marsikateri natakar ali kuhar dejal, da je bila vsem kot druga mama, je že nekaj let zaradi hudih zapletov po operaciji priklenjena na bolniško posteljo in povsem odvisna od svojcev. Zaradi žalostnih dogodkov v zasebnem življenju in predvsem zato, ker nad delavci nikoli ni izvajal mobinga ali jih kakor koli drugače namerno izkoriščal, so zaposleni ob zadnji aferi s hotelom stopili na njegovo stran in ga odločno podprli.

Petintrideset zaposlenih iz hotela Štorman, ki je že od 17. decembra lani v lasti celjskega nepremičninarja in gostinca Aleksandra Jančarja, je od prejšnjega četrtka še vedno na dopustu. Proste ure in dopust naj bi koristili še do sredine prihodnjega tedna. Štorman namreč pričakuje, da bo sodišče hitro ukrepalo, da bo ugodilo njegovemu tožbenemu zahtevku in mu hotel vrnilo. Če se to ne bo zgodilo, pa se bo po mnenju sindikaliste Mojce Stropnik iz savinjske območne enote Zveze svobodnih sindikatov Slovenije treba odločiti o prihodnosti zaposlenih. Stropnikova se boji, da sodni mlini ne bodo mleli tako hitro, kot pričakuje Zvone Štorman, in da ga bodo razmere prisilile v odpuščanje. Če bo do tega res prišlo, bodo v sindikatu nadzorovali, da bo vse potekalo po zakoniti poti in da bodo delavci dobili vse, kar jim pripada, tudi odpravnine. Bojijo pa se tudi za druga delovna mesta, saj se lahko zgodi, da bodo davčna uprava in drugi upniki v prihodnjih mesecih zasegli še preostalo Štormanovo imetje.gm