Po mnenju Pointnerja ima presenetljivi junak 42. novoletne turneje za zdaj še premalo izkušenj za smučarske polete, tako da bo tekmi svetovnega pokala na Kulmu izpustil. Bo pa na prizorišču navijal za svoje reprezentančne kolege.

Diethart je v ponedeljek s skupno zmago nasledil rojaka Gregorja Schlierenzauerja, ki je zmagal v sezonah 2011/12 in 2012/13. Avstrijci so končno zmago slavili petič zapored, skupno pa 15. Mladi Avstrijec je obenem postal drugi najmlajši skupni zmagovalec novoletne turneje; najmlajši ostaja Finec Janne Ahonen.

Kramaršič prek 200 metrov

Letalnica na Kulmu je kljub toplemu vremenu v zadnjih dneh dobro pripravljena na spektakel konec tedna, ko bo gostila dve tekmi svetovnega pokala v smučarskih poletih, so danes sporočili prireditelji. Na današnjem uvodnem preizkusu letalnice se je ta izkazala za odlično pripravljeno, najdlje pa je na njej poletel Slovenec Matic Kramaršič.

Kramaršič je danes poletel prek 200-metrske znamke; pristal je pri 202 metrih. Rekorder letalnice je sicer Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je leta 2009 poletel 215,5 metra.

V četrtek bo sledil še en preizkus letalnice, v petek pa bo ob 11.30 najprej na sporedu uradni trening, ob 14. uri pa še kvalifikacije. Med sedmerico Slovencev, ki bodo nastopili na Kulmu, ima nastop med štirideseterico zagotovljen le Peter Prevc kot član elitne deseterice, medtem ko bodo morali Robert Kranjec, Nejc Dežman, Jaka Hvala, Jernej Damjan, Jurij Tepeš in Tomaž Naglič v kvalifikacije.