Tina Maze je tudi v preteklosti odmevno menjala člane svoje ekipe, tokrat pa naj bi prepih neuspešnih rezultatov odnesel Švicarja Walterja Ronconija. Zamenjal naj bi ga devetinštiridesetletni Mauro Pini, ki ima izkušnje tudi s treniranjem moških. Med vidnejšimi varovanci sta Didier Defago in Didier Cuche, pred leti pa je v vrh alpskih smučark kot osebni trener pripeljal tudi Laro Gut.

V ekipi ni bilo stabilnosti

Mazejevo naslednja hitra preizkušnja čaka konec tedna v Altenmarktu, Pini pa naj bi se ekipi aMaze priključil že danes.

Ronconi je mesto v ekipi dobil z odhodom Livia Magonia, ki je po lanski odlični sezoni prevzel taktirko italijanskih smučark, a se Mazejeva na spremembo očitno ni odzvala najbolje. Da v ekipi vse ne teče kot po maslu, je poleg rezultatov očitno že nekaj časa na podlagi izjav v javnosti, ugibanja o Ronconijevi zamenjavi pa so se pojavljala že decembra. Massi je po superveleslalomu v St. Moritzu opozoril, da že dlje časa ve, da Tina ne sprejema sprememb, a mu kljub naporom ni uspelo pred sezono ohraniti stabilnosti v ekipi.

»Dobil sem ponudbo, ki je ni bilo moč zavrniti«

Če bo kemija med Pinijem in Mazejevo boljša, bo pokazal čas, veliko pa je verjetno odvisno tudi od prvih rezultatov, saj uspehi pogosto zgladijo napetosti.

Pini naj bi Mazejevi, ki je na olimpijskih igrah v Vancouvru pred štirimi leti osvojila dve srebrni medalji v veleslalomu in superveleslalomu, pomagal priti do olimpijskega zlata naslednji mesec v Sočiju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Enostavno sem prejel prošnjo, ki je ni bilo moč zavrniti. Z velikim zanimanjem sem sprejel izziv in veselim se nove pustolovščine,« je o novem sodelovanju dejal Pini za radio RSI in poudaril: »Treba bo graditi na samozaupanju in Tini pomagati spet najti mirnost in jasnost. Dejstvo je, da zagotovo ni pozabila smučati.«