Kralji so se spet morali sprijazniti s porazom, glavni krivec za to pa je bil Niederreiter, ki je najprej na začetku zadnje tretjine izenačil na 1:1, nato pa je bil uspešen še v četrti seriji kazenskih strelov.

Minnesota je vknjižila zmago kljub odsostnosti prvega strelca, Finca Mikka Koiva, ki si je v soboto proti Washingtonu zlomil gleženj in bo po operaciji z ledu odsoten štiri tedne. V vratih gostov se je izkazal Darcy Kuemper, ki je 17 od skupaj 39 obramb zbral v prvi tretjini. To je bil šele njegov tretji nastop v sezoni in peti skupno v NHL.

Edini gol za Los Angeles je v rednem delu tekme dosegel Jaret Stoll, medtem ko je vratar Jonathan Quick v drugem zaporednem nastopu po poškodbi dimelj, ubranil 16 strelov. Quick je moral zaradi omenjene poškodbe izpustiti kar 24 tekem. Čeprav je bilo tokratno razmerje strelov v veliko korist kraljev, pa je bila učinkovitost teh znova slaba.

"Quick ni imel veliko dela, a je moral ubraniti kar nekaj ostrih napadov. Tudi v nasprotnem golu se je vratar zelo izkazal, mi pa nismo izkoristili priložnosti. Ne gre pričakovati, da bodo zvezdniki ekipe zmeraj uspešni. Obramba nam mora v prihodnosti pripraviti še več priložnosti," je po tekmi dejal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Tekma Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes je bila zaradi obilnih snežnih padavin v tem predelu ZDA, napovedanih je tudi preko 60 centimetrov novozapadlega snega in temperature preko minus 20 stopinj Celzija, prestavljena za nedoločen čas.

V ostalih tekmah so New Jersey Devils po podaljšku izgubili proti Philadelphia Flyers z 2:3, Vancouver Canucks pa po kazenskih strelih proti Pittsburgh Penguins s 4:5. Winnipeg Jets so v rednem delu z 2:4 klonili proti Tampa Bay Lightning, Edmonton Oilers proti St. Louis Blues z 2:5, Toronto Maple Leafs pa proti New York Islanders s 3:5. Tri moštva so se veselila domačih zmag, Anaheim Ducks so s 5:2 premagali Boston Bruins, Nashville Predators San Jose Sharks s 3:2, Phoenix Coyotes pa so bili od Calgary Flames boljši s kar 6:0.