Najbolj so s seznamom pohiteli v ZDA; selektor Dan Bylsma je že 1. januarja objavil, na koga računa na igrah, na seznamu so seveda samo igralci iz elitne lige NHL, med njimi pa bosta tudi soigralca slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja v Los Angelesu, vratar Jonathan Quick in napadalec Dustin Brown.

Slovaki so imeli na razširjenem seznamu 55 imen, selektor Vladimir Vujtek pa je seznam skrčil za več kot polovico danes. Na igre tako ne bo potoval zvezdnik Miroslav Šatan, nosilci pa bodo Jaroslav Halak, Zdeno Chara in Marian Hossa, na seznamu pa sta tudi za zdaj še poškodovana Lubomir Višnovsky in Marian Gaborik.

Zadnji je tančico s seznama dvignil domači selektor Zinetula Biljatedinov, ki seveda ni pozabil na največje zvezdnike (Aleksander Ovečkin, Ilija Kovalčuk, Pavel Dacjuk, Jevgenij Malkin), na seznamu pa sta tudi dva soigralca slovenskih reprezentantov Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka: Slava Vojnov iz Los Angelesa in Aleksander Radulov iz CSKA Moskve.

Slovenija bo v skupini A prvo tekmo igrala 13. februarja proti domačinom Rusom, 15. februarja se bo pomerila s Slovaško, 16. pa z ZDA. Izmed 12 ekip, ki so razdeljene v tri predtekmovalne skupine (v skupini B so Avstrija, Kanada, Finska in Norveška, v C pa Češka, Latvija, Švica in Švedska), se bodo tri prvouvrščene in najboljša drugouvrščena neposredno uvrstile v četrtfinale, preostalih osem pa se bo 18. februarja borilo za še zadnje štiri vstopnice za četrtfinalne boje.