Okoli 200 pripadnikov Ultras Sura se je sinoči zbralo pred vrati 28 Santiaga Bernabeua, vhoda, ki vodi na novoimenovano tribuno Grada Joven (mladinska tribuna). Slednja je bila nekoč rezervirana prav za ekstremistično skupino, ki pa od novega leta nima več vstopa na stadion. Namesto njih so v veliki večini proste sedeže zasedle skupine, kot so Primavera Blanca, La Clásica, Barajas in La Gran Familia, ki so na veliko boljšem glasu.

Zaradi velike verjetnosti incidenta je vhod na stadion varovalo večje število policistov, huligani pa so medtem vzklikali gesla uperjena proti Florentinu Perezu in ostalim navijaškim skupinam. Navzlic napeti situaciji in poskusu ustrahovanja Ultras Sura do navijaških incidentov ni prišlo.

Tribuna Grada Joven ima sicer 853 sedišč, od tega jih je bilo v preteklih sezonah 500 namenjenih Ultras Suru. Radikalna skupina je pretekli teden zaradi odločitve kraljevega klubu večkrat zagrozila s povračilnimi ukrepi, a do njih zaradi poostrene varnosti pred stadionom še ni prišlo. Kot poroča športni časnik As, se je ukrep španskega velikana izkazal za uspešnega, saj so navijači na »mladinski tribuni« z navijanjem skozi celotno tekmo poskrbeli, da jih je slišal celoten stadion.