Kavčič je prikazal predvsem uspešen servis. Ob tem, da je dosegel pet asov, je dobil 70 odstotkov točk na prvi servis, 32-letnemu nasprotniku pa je vzel skoraj polovico (48 odstotkov) vseh točk na njegov začetni udarec.

Na zadnjem turnirju pred prvim turnirjem za veliki slam Kavčič potrjuje dobro formo, saj je dosegel tri zmage že v kvalifikacijah za Sydney. "Predvsem sem zadovoljen z igro. Uvrstil sem se v drugi krog turnirja ATP, kar sicer ni nek velik uspeh. Sem pa zelo zadovoljen s počutjem in z igro, ki sem jo prikazal v zadnjih štirih dvobojih," je Ljubljančan iz Avstralije, kjer je že lani dosegel enega največjih uspehov v karieri, ko se je v Melbournu prebil v tretji krog.

V naslednjem krogu Kavčiča čaka ljubljenec domačega občinstva, Avstralec Bernard Tomić, ki v Sydneyu sicer brani naslov, saj je lani prav tu osvojil svoj prvi ATP turnir. Tomič je v današnjem dvoboju premagal 8. nosilca Granollersa, jutri pa ga bo na nasprotni strani mreže čakal razpoloženi slovenski igralec. "Zavedam se, da imam za sabo uspešne priprave in da sem res kvalitetno treniral. Moja igra je trenutno na višjem nivoju, kar je rezultat dela. Dosegel sem štiri zmage zapored, nad kvalitetnimi igralci, kar me navdaja z optimizmom," pred nadaljevanjem še pravi Kavčič.