Če te pa v Ameriki označijo za marksista, potem je čas za odhod v globoko kontemplativnost in beg v ilegalo. Frančišek naj se ukvarja s celibatom, ekumenizmom, cvetnimi aranžmaji za baziliko svetega Petra, z iskanjem svetega grala in rezervnih delov za tisto svojo podarjeno sklumpano katrco, toda, za božjo voljo, naj ne rine nosu v najsvetejšo stvar sodobnega sveta – kapitalizem, ki nas, tak kot je, edini lahko reši pred še vedno prežečim komunizmom. Kajti če komunizem zmaga, potem si bo tudi papež moral iskati novo službo, pa to sigurno ne bo broker na Wall Streetu. Naj se sveti oče ne praska tam, kjer ga ne srbi, in naj pusti pri miru svetnike, ki jih najdemo na letošnjem seznamu stotih najbogatejših Zemljanov. V nasprotnem...

Američani so namreč od nekdaj strašno občutljivi, če nekdo, ki nekaj pomeni na planetu Zemlja, omeni, da bogu niti v stanju posilvestrskega mačka ni všeč, da eni umirajo od lakote, drugi pa mlatijo milijarde, ki jih niti v onostranstvu ob skrajnem razsipništvu ne morejo porabiti, čeprav je tam življenje bojda večno. Kdor tako misli, je marksist, za marksiste pa se ve, da je samo mrtev marksist dober marksist in če sam ne gre, mu je pri tem treba pomagati. ZDA imajo dolgo tradicijo izolacije in likvidacije nosilcev brezbožnih in protidemokratičnih idej o enakih človeških potrebah. O tem bi veliko znal povedati Allende, če bi lahko. Izvajalec zaključnih del pa je bila vedno vsemogočna in dobro opremljena Cia, ki marksistov po svetu ne iztreblja več z bombami, ampak na bolj sofisticirane načine.

Frančišku, če misli še kakšno prijaviti na to temo, bi zato toplo svetovali, da nemudoma zamenja dobavitelja mašnega vina, kajti v njem se mimogrede lahko znajdejo kakšne opojne substance. Proizvodnjo hostij je treba preseliti na tajno lokacijo, saj med izdelavo v maso mimogrede lahko zaide kanček strihnina. Če papež misli še naprej umivati in poljubljati noge zapornikom in duševno zaostalim, naj brez razmišljanja najame nekakšnega pokuševalca, ki bo umazano nogo poljubil pred njim, in nato naj počaka 15 minut, da vidi, ali nemara med umazanijo ni po naključju zašel virus aidsa.

Cia razpolaga z izjemnimi podizvajalci, ki lahko na daljavo na papamobilu povzročijo kakšen »kurcšlus« in bo Frančišek iz neznanega razloga s polno hitrostjo zapeljal med množico revežev. Vsako noč naj spi v drugi sobi, kajti ni nemogoče, da bi ga v postelji počakala zelena mamba. Izogiba naj se kakršnemu koli druženju z nunami. Mojstri v Ciinih laboratorijih bodo namreč z lahkoto zmontirali kakšen kompromitirajoči filmček s Frančiškom v nespodobnem položaju, ki bo potem krožil na youtubu in facebooku. Sramota, ki je ne bo mogla oprati niti skupna molitev kardinalskega zbora. Zato, papež, pamet v roke in jezik za zobe. V Cii že brusijo nože.