Ljubljanski hokejisti so po novoletnih praznikih in v novem letu, po zadnjem preblisku konec decembra proti Gradcu, nanizali le poraze. Zadnjega v nedeljo proti Dornbirnu z 1:8, že danes pa jih je čakalo še eno gostovanje na zahodu Avstrije. Innsbruck je bil glede na položaj na lestvici, kjer je imel na predzadnjem mestu šest točk naskoka pred Ljubljančani, teoretično še najbolj tekmec po meri zmajev, čeprav je v tej sezoni dobil dve od dosedanjih treh medsebojnih tekem. Danes pa so bili zmaji po učinkoviti zadnji tretjini le boljši in so dosegli drugo zmago proti Tirolcem.

V uvodni tretjini tekmeca z dna lestvice nista navdušila, nekaj polpriložnosti pa sta vratarja, domači Adam Munro in gostujoči Jerry Kuhn, ustavila. V nadaljevanju so prvi zapretili gostje, priložnosti sta imela Gregor Koblar in Ken Ograjenšek, zadeli pa so domači. Christoph Echtler je presenetil Kuhna in poskrbel za vodstvo. Innsbruck je imel nato še priložnost z igralcem več, a so domači naredili napako, v protinapad je ušel Andrej Hebar in matiral Munroja za izenačenje.

Raztrgana in ne preveč privlačna predstava se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini, priložnost za odločilni zadetek pa so najprej zapravili domači v 52. minuti, ko je Tyler Donati meril čez gol. Gostje pa so svojo izkoristili dve minuti pozneje, ko je Koblar iz gneče ugnal Munroja. Tesno vodstvo so nato gostje hitro povišali, tri minute pred koncem je drugi gol na tekmi, spet iz protinapada, dosegel Hebar, zaostanek dveh golov pa so domači skušali izničiti z igro brez vratarja. A so prazna vrata Ljubljančani izkoristili še za en zadetek, uspešen je bil Gregor Ropret.

Gostovanje v Innsbrucku pa ni bilo zadnje za zeleno-bele v rednem delu tekmovanja, čeprav imajo po koledarju zdaj še dve domači tekmi. A dvoboja z Beljakom v petek in Celovcem v nedeljo bodo odigrali v Sarajevu, kjer ljubljanski klub ob okrogli obletnici olimpijskih iger v tem mestu pripravlja ledeni festival, njegova najodmevnejša dogodka pa bosta prav dvoboja lige Ebel. Po sarajevskem izletu pa Ljubljančane čaka boj za uvrstitev v končnico, drugi del lige Ebel se bo začel 17. januarja.