Holyfield se je spravil v težave med pogovorom s sostanovalko hiše Big Brother Luiso Zissman, ko sta ugotavljala, da še noben boksar ni javno priznal, da je gej. »Mislim, da je to res slabo, da v se v športu nihče ne opogumi in razkrije, da je istospolno usmerjen. Mislim, da je veliko bolje, če si glede tega odkrit, saj je to povsem normalna stvar,« je dejala Luisa, na kar je Holyfield odreagiral precej ogorčeno, .

»Kaj bi bilo dobrega v priznanju? To ni normalno. Biblija nam govori, kaj je narobe in kaj prav. Če bi se rodil z nogami narobe obrnjenimi, kaj storiš? Greš k zdravnikom, da to napako popravijo,« je dejal Holyfield, na odgovor sogovornice, da se ne da primerjati hendikepiranih ljudi s homoseksualci, ker tu ni na voljo izbire, pa je odvrnil: »Seveda gre za osebno odločitev. Daj no, nihče se takšen ne rodi.«

Zissmanova je slutila, da njun pogovor ne bo prinesel ničesar dobrega, zato ga je končala z izgovorom, da je utrujena in da se ne želi več pogovarjati, nekdanji boksarski svetovni prvak pa je moral na zagovor k »velikemu bratu«, saj je kršil pravila hiše, ki prepovedujejo neprimerne izjave in obnašanje, kot si ga je privoščil Holyfield. 44-letnik je dejal, da je pozabil na takšna pravila, je pa le izražal svoje mnenje v zasebnem pogovoru s sostanovalko. Za neprimerne besede je bil kaznovan le z opozorilom, precej slabše pa jo je odnesel v britanskih medijih in na socialnih omrežjih, kjer se je na njegov račun vsul plaz kritik.