Na Kopitarjevem seznamu ni večjih presenečenj, okostje ekipe pa sestavljajo igralci, ki so si nastop na OI priborili na lanskih kvalifikacijah na Danskem. 25-člansko zasedbo sestavljajo trije vratarji, osem branilcev in 14 napadalcev.

Vratarski seznam pričakovano tvorijo Robert Kristan, Luka Gračnar in Andrej Hočevar, branilske pare bodo sestavljali Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Aleš Kranjc, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Sabahudin Kovačević in Matic Podlipnik, od napadalcev pa je selektor na seznam uvrstil Žigo Jegliča, Roka Tičarja, Roberta Saboliča, Marcela in Davida Rodmana, Aleša Mušiča, Boštjana Goličiča, Žigo Panceta, Tomaža Razingarja, Miho Verliča, Anžeta Kuralta in seveda trenutno najboljša slovenska hokejista Jana Muršaka in Anžeta Kopitarja.

Podlipnik dopolnil branilsko vrsto, brez Sočija ostal tudi mlajši Kopitar

"Če bi imeli sto enakovrednih igralcev, bi bilo lažje, potem bi bilo mogoče 75 razočaranih. Zdaj jih nekaj sicer bo razočaranih, a tako je v tem športu. Status pri nekaterih se je od Vojensa spremenil, nekateri so napredovali, nekateri nazadovali ... Če nisi na vrhuncu v klubih, ne moreš biti v reprezentanci," je za uvod dejal Matjaž Kopitar in potem začel razkrivati podobo olimpijske ekipe.

"Pri vratarjih vsi vemo, za kaj gre. Vsi, ki so bili v Vojensu, bodo tudi člani olimpijske delegacije, torej Kristan, Gračnar in Hočevar. Za razliko od Vojensa bomo šli na težko tekmovanje z osmimi branilci. V Innsbrucku se je zelo izkazal Podlipnik. On je ob Gregorcu, Pavlinu, Tavžlju, Kranjcu, Pretnarju, Robarju, Kovačeviču naš osmi branilec. V napadu do številke 12 nimamo težav, 13. in 14. pa sta zmerom vprašljiva. Za prve tri vemo, Jeglič, Tičar, Sabolič, konstanta sta brata Rodman in Urbas, imamo zdaj člana CSKA Muršaka, pa Anžeta Kopitarja. Sledijo Goličič, Pance in Mušič in, mislim, da letos najbolj konstantno igrata v svojih klubih in sta naša prihodnost: iz Ljubljane Verlič in drugi strelec francoske lige Kuralt. Pa seveda Tomaž Razingar, naš kapetan," je 25 olimpijcev razkril Kopitar.

V mislih ima seveda tudi nekaj rezervnih imen, če bodo izbranim igralcem nastop onemogočile poškodbe, vendar o njih zdaj še ni želel govoriti. Med udeleženci kvalifikacij v Vojensu, ki ne bodo nastopili na OI, pa so Rok Pajič, Luka Bašič in Gašper Kopitar.

Slovenija bo v Sočiju v prvem delu tekmovanja v skupini skupaj z Rusijo, ZDA in Slovaško.