Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Sampdoria
1

Napoli bo poskušal izkoristiti včerajšnji poraz Rome proti Juventusu in se sinovom volkulje približati na le dve točki zaostanka, za ovratnik pa mu diha Fiorentina, ki se je včeraj izenačila po številu točk. Neapeljčani so v lanski sezoni proti Sampdorii osvojili štiri točke, a so na svojem igrišču igrali le 0:0, tokrat bodo poskušali izkoristiti dobro formo in navijače razveseliti z zmago. Gostje so po prihodu Mihajlovića sicer kot prerojeni, a slej ko prej bo povprečna zasedba iz Genove doživela poraz in tokrat se zdijo možnosti za to kar velike.

Nogomet - Italija - 1.liga

Lazio - Inter
0

Inter bo po zmagi na mestnem derbiju poskušal nadaljevati z zbiranjem točk, da bi ohranil stik s Fiorentino, ki je včeraj že zmagala, ter Napolijem, ki bo verjetno proti Sampdorii povečal svojo bero točk. A črno-modre čaka težka naloga, saj so pri Laziu lačni uspehov po dosedanjem slabem prvem delu sezone. Po menjavi trenerja bodo Rimljani storili vse, da tekme ne izgubijo, kar jim ob solidnem potencialu moštva prav lahko uspe. Točka bo na koncu dobra tudi za goste, zato bi se tekmeca, ki sta sicer v zelo dobrih odnosih, utegnila raziti z delitvijo točk.

Nogomet - Španija - 1.liga

Real (M) - Celta Vigo
1

Barcelona in Atletico sta v tem krogu že zabeležila novi zmagi, zato mora kraljevi klub danes nujno priti do treh točk, da ohrani zaostanek pri petih točkah, nato pa v naslednjem krogu lahko ob morebitnem remiju na derbiju vodilnih ekip, pride na zaostanek le ene zmage. Domačim verjetno motiva ne manjka, da bodo napolnili mrežo Celte, ki jo čaka še hud boj za obstanek.

Košarka - ZDA - NBA

LA Clippers - Orlando
1

Clippers so trenutno 6. najuspešnejša ekipa v ligi in imajo v tej sezoni velike cilje. Tokrat gostijo zelo skromni Orlando, ki je z le 10 zmagami predzadnji v ligi, zato bi bilo vse razen domače zmage veliko presenečenje.

Skoki - Bischofshofen - HS140

Diethart - Prevc
1

Mladi Avstrijec je v nekaj dneh iz anonimnosti skočil v ospredje, saj po treh tekmah novoletne turneje vodi v skupnem seštevku in ima pred prvim zasledovalcem skoraj 10 točk prednosti. Odlično formo bo na domačih tleh ob izjemni podpori gledalcev poskušal unovčiti še danes in priti do odmevne skupne zmage na turneji. Če pri drugem skoku le ne bo preveč taktiziral, ga lahko verjetno tudi v Bischofshofnu pričakujemo na zmagovalnem odru ali pa vsaj tik pod njim, kar bo verjetno bolje od dosežka sicer prav tako zelo dobrega Prevca, ki pa se v boj za zmago na tekmi najbrž vendarle ne bo vmešal.