Že v soboto je Indianapolis v zelo zanimivem obračunu doma izločil Kansas City Chiefs, potem ko je za zmago s 45:44 Andrew Luck lepo - za 64 jardov - podal lovilcu T.Y. Hiltonu.

Prav tako v soboto je zmagal tudi New Orleans, s 26:24 je v Philadelphii ugnal domače Eagles. Mož odločitve je bil "kicker" Shayne Graham, ki je odločilne tri točke prispeval s strelom z 32 jardov.

V nedeljo so domače navijače razočarali Cincinnati Bengals. San Diego je z dobro obrambo hitro pokopal upe domačih igralcev, spet je kar precej napak delal podajalec Andy Dalton, končni izid je bil 27:10 v korist gostov. Cincinnati je tako izgubil prvo tekmo na domačih tleh po osmih zmagah.

Zadnja nedeljska poslastica pa je bil obračun med Green Bay Packers in San Francisco 49ers. Goste, vajene kalifornijskega sonca, je na Lambeau Fieldu pričakal hud mraz s temperaturami pod -20 stopinj Celzija. Tekma je bila sedma najbolj hladna na tem objektu po letu 1959, a San Francisca to ni vrglo iz tira.

Z zanesljivo obrambo so 49ers omejili učinek podajalca Aarona Rodgersa, s solidnim napadom pa držali korak z domačini. Odločilne tri točke za zmago 23:20 je ob izteku igralnega časa s strelom s 33 jardov dosegel "kicker" Phil Dawson.

V četrtfinalu se bosta v soboto srečala Seattle in New Orleans, v nedeljo pa bodo na sporedu tekme New England - Indianapolis, Carolina - San Francisco in Denver - San Diego.

Finale za pokal Vincea Lombardija bo na sporedu 2. februarja, ko bo Super bowl v New Jerseyju.