Slovenski rokometaši so po pričakovanju na svoj račun vpisali tretjo zmago v kvalifikacijski skupini 3. Povprečni tekmeci iz Luksemburga, ki so v Šaleško dolino pripotovali le z dvanajstimi igralci, jim navkljub presenetljivo dobremu uvodu niso bili docela kos v nobeni rokometni prvini, izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića pa so današnji obračun v Rdeči dvorani delno izkoristili tudi za pripravo na odločilni kvalifikacijski tekmi, ki bosta na sporedu prihodnji teden.

Slovenci se bodo najprej v četrtek, 9. januarja, v Schaffhausnu pomerili s Švicarji, v nedeljo, 12. januarja, pa v Velenju še z Ukrajinci. V junijske dodatne kvalifikacije se bo uvrstila le prvouvrščena izbrana vrsta iz skupine 3, po štirih tekmah pa je v vodstvu Ukrajina s sedmimi točkami, Slovenija jih je zbrala šest, Švica tri, Luksemburg pa je brez točk.

Denić je po pričakovanju nekoliko premešal igralski kader: prvič v tem kvalifikacijskem ciklusu je nastopil organizator igre Uroš Zorman, v primerjavi z zadnjo tekmo v Differdangu sta bila v ekipi tudi Staš Skube in Mario Šoštarić, na tribuni pa so ostali Gorazd Škof, Marko Bezjak, Dean Bombač in Vid Kavtičnik.

Uvod v tekmo ni bil v ponos slovenskim igralcem. Rokometno podhranjeni Luksemburžani jim niso bili le enakovredni, še več, na dokaj lahek način so prebijali domačo obrambo 6-0 in dvakrat povedli za tri gole (1:4 in 2:5). Denićevi izbranci so do 20. minute mučili sebe in okoli 500 gledalcev v Rdeči dvorani, po prvem vodstvu na dvoboju, ko je Dragan Gajić zadel za 12:11, pa se je slika na igrišču zrcalno obrnila. Na parketu je bila le Slovenija, z odgovorno in zavzeto igro je hitro pokazala svojo rokometno širino in si ob polčasu - tako kot na četrtkovem dvoboju v Differdangu - priigrala šest golov prednosti (19:13).

Denić je v drugem polčasu minutažo odmeril vsem svojim izbrancem, ki so brez težav opravili z Luksemburžani in dosegli tretjo zmago v kvalifikacijah, hkrati pa so najbolj obremenjeni igralci prihranili dovolj moči za veliko bolj pomembna dvoboja s Švicarji in Ukrajinci. Slovenija se bo v primeru dveh zmag zanesljivo uvrstila v junijske dodatne kvalifikacije, v primeru neodločenega izida v Švici pa mora Ukrajino premagati za pet golov.

V slovenski reprezentanci sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Borut Mačkovšek in Dragan Gajić, oba sta dosegla po pet golov.