Dvoboj med Slovenijo in Makedonijo praktično ni odločal o ničemer pomembnejšem. Obe reprezentanci sta že po dveh tekmah izgubili realne možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, Slovenci so sicer še imeli nekaj teoretičnih, a bi se v drugih kvalifikacijskih skupinah moral zgoditi čudež in ne samo eden. Zaradi tega je bilo nekaj bojazni, da bi varovanci Luke Slabeta kljub temu, da so kakovostnejša ekipa, lahko imeli nekaj težav, predvsem zaradi morebitnega pomanjkanja motivacije.

A skrbi so bile odveč, Slovencem se je pred tekmo na obrazih videlo, da se od Niša želijo posloviti z zmago, da si ne mislijo privoščiti spodrsljaja, za katerega pravega opravičila ne bi bilo. Tudi Slabe je tekmo začel s tradicionalno postavo (Alena Šketa je za razliko od tekme proti Srbiji pustil na klopi), ki je sicer potrebovala nekaj časa, da je načela odpor solidnih Makedoncev - ti v prvih dveh tekmah niso osvojili niti niza, a bili v večini nizov enakovredni tako Srbom kot Portugalcem. Podobno je bilo tudi tokrat, v nizih so se dolgo upirali, nato pa morali tekmecem v končnicah priznati premoč.

V prvem nizu so v končnici najprej izničili zaostanek štirih točk (15:19), nato ubranili dve zaključni žogi, tretje pa po odličnem servisu Mitje Gasparinija ne. V drugem nizu so še vodili s 14:12, nato pa so Slovenci, ki so imeli kar nekaj težav pri sprejemu (Tine Urnaut je na igrišču komaj stal na nogah), a so to pomanjkljivost kompenzirali z drugimi elementi, po servisih Matevža Kamnika dosegli devet zaporednih točk in gladko prišli do vodstva z 2:0.

Makedonci se niso predajali niti po zaostanku 8:13 v tretjem nizu, v končnici so vodili z 22:20, nato pa je Mitja Gasparini s servisi poskrbel za vodstvo, svoje je dodal blok Gregorja Ropreta, dvoboj pa je končal Klemen Čebulj.

Slabetovi varovanci so tako v Nišu opravili nalogo, kot je bilo realno pričakovati. Premagali so Portugalsko, kar glede na "rejting" ni bilo samoumevno, in Makedonijo, zmanjkala je kakšna točka proti Srbiji, ki pa se je izkazala kot boljša ekipa, pred domačimi gledalci je bila enostavno nepremagljiva.