Petintridesetletni stevard, ki živi v Nemčiji, je za Der Spiegel dejal, da je s pametnim telefonom snemal svoje dekle, v svoj objektiv pa je v ozadju ujel tudi Schumacherja, ki je zašel s proge in izgubil ravnotežje. »Smučal je počasi, ne več kot 20 kilometrov na uro,« je povedal možakar in dodal, da je pripravljen posnetek kot dokaz predložiti francoskim preiskovalcem.

Pričevanje stevarda je sicer v nasprotju z ugotovitvami, ki so jih podali v grenobelski bolnišnici, kjer se legendarni dirkač zdravi. Zdravniki so bili namreč prepričani, da se je nesreča zgodila pri visoki hitrosti, kar pa je že kmalu zanikala njegova tiskovna predstavnica Sabine Kehm. Slednja je za sedmo silo povedala, da hitrost Nemca ni bila visoka, saj je do nje prišlo, ker je upokojeni dirkač želel pomagati dekletu, ki je padla. Po poročanju Bilda naj bi šlo za hčerko enega od njegovih prijateljev.

Več informacij o sami preiskavi nesreče naj bi francosko tožilstvo in policija javnosti predstavila v naslednjih dneh. »Novinarsko konferenco o poteku preiskave bomo imeli naslednji teden. V tem času pa naprošamo, da se neha širjenje neresničnih informacij o nesreči. Za spoštovanje zasebnosti je zaprosila tudi Schumacherjeva družina,« pa je zaprosil tožilec iz Albertvilla Patrick Quincy.

Zdravstveno stanje 45-letnega Schumacherja sicer ostaja nespremenjeno in je še naprej stabilno vendar kritično.