Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Roma
0

Forma Rome je po naravnost izvrstnem začetku sezone padla, medtem ko se Juventusova stalno stopnjuje. Stara dama v zadnjem času nastopa zelo prepričljivo in si je pred drugouvrščenimi Rimljani nabrala že pet točk prednosti. A pri tem velja dodati, da so sinovi volkulje še vedno neporaženi, za kar ima veliko zaslug izvrstna obramba, ki je prejela vsega sedem zadetkov.


Nogomet - Francija - Pokal

Brest - PSG
2

Čeprav zadnji rezultati PSG niso najboljši, pa trener Parižanov Laurent Blanc pred današnjo tekmo ne bi smel biti zaskrbljen. Francoski prvaki namreč gostujejo pri drugoligašu Brestu, ki s Parižani nimajo najboljših izkušenj. Povrhu so gostitelji v prvenstvu na zgolj 15. mestu.

Košarka - ZDA - NBA

Oklahoma City - Boston
1
Oklahoma je po dveh zaporednih porazih v gosteh pri Minesotti znova vpisala zmago. Ključni mož na tekmi je bil Kevin Durant, ki je nasprotniku nasul kar 48 točk, kos pa mu ni bila niti odlična naveza Kevin Love - Nikola Peković. Letos slabi Boston je pred tekmo proti najboljši ekipi zahoda zato lahko še kako zaskrbljen.

Košarka - ZDA - NBA

Cleveland - Indiana
2
Med seboj se bosta pomerili najboljša in ena najslabših ekip v ligi. Dvoma o zmagovalcu, četudi Clevland igra doma, ne bi smelo biti. Indiana je na 32 tekmah izgubila le šestkrat, zato bi bil sedmi poraz v sezoni proti moštvu Cavaliers gotovo veliko presenečenje.


Odbojka - Mednarodni - Kvalifikacije SP (M)

Makedonija - Slovenija
2
Slovenci so v petek s 3:1 ugnali Portugalce, nato pa v soboto prepričljivo in pričakovano (0:3) izgubili proti domačinu Srbiji. Kljub porazu pa imajo izbranci selektorja Luke Slabeta še vedno nekaj teoretičnih možnosti za nastop na SP. Glede na to, da je Makedonija najslabša reprezentanca v Nišu, vloga favorita pripada Slovencem.