Vratar Vancouvra Roberto Luongo je ubranil kar 46 strelov, a vseeno prejel tri zadetke. Na drugi strani se je po poškodbi v vrata Los Angelesa vrnil Jonathan Quick in znova branil vrhunsko. Po poškodbi dimelj je spet delal špage, se izkazal z gimnastičnimi vložki in po 24 tekmah odsotnosti tokrat ubranil 27 strelov na gol. Igralci Vancouvra so ga premagali zgolj enkrat, Los Angeles pa je prekinil negativni niz petih zaporednih porazov.

»Ekipa je odlično igrala in lepo ščitila gol. Nekajkrat sem sicer moral posredovati, a so fantje odlično branili. Borili smo se in zmagali, lahko smo zadovoljni,« je bil po zmagi kljub svojim odličnim obrambam skromen Quick.

Še bolj je bil v vratih razpoložen njegov nasprotnik Luongo, ki je ubranil kar 46 strelov. Tudi on se je na led vrnil po odsotnosti treh tekem, saj je tudi njega ustavila poškodba. »Carter je hitro sprožil in premagal našo obrambo. Treba mu je čestitati, bil je dober strel, a vseeno bi ga želel prestreči,« pa je po tekmi menil Luongo.

V ostalih tekmah so Boston Bruins s 4:1 premagali Winnipeg Jets, Buffalo Sabres so bili od New Jersey Devils boljši z 2:1, Montreal Canadiens pa so po podaljšku s 3:4 morali priznati premoč Ottawa Senators. New York Islanders so z 2:3 klonili proti Carolina Hurricanes, Dallas Stars pa proti Detroit Red Wings s kar 1:5.

Phoenix Coyotes so proti Philadelphia Flyers izgubili s 3:5, Colorado Avalanche so San Jose Sharks ugnali s 4:3, visok poraz s kar 1:7 pa so si doma privoščili Toronto Maple Leafs, ki so izgubili proti New York Rangers. Florida Panthers so po kazenskih strelih le strli odpor Nashville Predators s 5:4, St. Louis Blues so bili od Columbus Blue Jackets boljši s 6:2, Minnesota Wild pa so Washington Capitals premagali s 5:3.