Med ženskami slavila Serena Williams

Američanka Serena Williams je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Brisbanu z nagradnim skladom milijon dolarjev. Prvopostavljena igralka je v finalu trenutno najboljših igralk sveta premagala drugo nosilko in branilko naslova, Belorusinjo Viktorijo Azarenka, s 6:4 in 7:5.

Williamsova, ki je dosegla svojo 58. turnirsko zmago, zdaj v medsebojnih dvobojih z Azarenko vodi s 14:3. Američanka je do naslova prišla brez izgubljenega niza.

Ivanovićeva v Aucklandu premagala Venus Williams

Srbkinja Ana Ivanović je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Aucklandu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. V velikem finalu je druga nosilka premagala Američanko Venus Williams s 6:2, 5:7 in 6:4. Dvoboj nekdanjih prvih igralk sveta je trajal dve uri in 19 minut.

Za 26-letno Ivanovićevo je bila to 12. turnirska zmaga, prva po letu 2011 na Baliju. Na drugi strani je 33-letna Williamsova brez turnirskega naslova od oktobra 2012.

Li Na dobila kitajsko obračun v Shenzenu

Kitajka Li Na je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Shenzenu z nagradnim skladom 500.000 dolarjev. Prva nosilka je v finalu premagala petopostavljeno rojakinjo Peng Shuai s 6:4 in 7:5. Za 31-letno Kitajko, tudi branilko naslova in najvišjeuvrščeno azijsko igralko na lestvici WTA v zgodovini, je to osma turnirska zmaga.